Ohrabrujuće vijesti iz KCUS-a: Spahić se osjeća bolje, dvije stvari brinu ljekare

Radiosarajevo.ba
Ohrabrujuće vijesti iz KCUS-a: Spahić se osjeća bolje, dvije stvari brinu ljekare
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Povrijeđeni Emir Spahić iz bolnice u Trebinju helikopterom OSBiH stigao u Sarajevo

Emir se osjeća bolje u odnosu na jučer i sinoć. Njegovo zdravstveno stanje je u potpunosti stabilan. Svjestan je i to nas sve u porodici raduje.

Oglasila se majka Emira Spahića i pojasnila šta čeka omiljenog Zmaja

To je za Radiosarajevo.ba potvrdila osoba bliska porodici Emira Spahića, nekadašnjeg kapitena nogometne reprezentacije  Bosne i Hercegovine,  koji je jučer oko 15.20 sati primljen u Klinički centar univerziteta u Sarajevu (KCUS), nakon što je povrijeđen u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se desila u blizini Gacka.

Povrijeđeni Emir Spahić iz bolnice u Trebinju helikopterom OSBiH stigao u Sarajevo - undefined

Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba: Povrijeđeni Emir Spahić iz bolnice u Trebinju helikopterom OSBiH stigao u Sarajevo

Nogometni savez se zahvalio Oružanim snagama i doktorima

Kako saznaje naš portal, Spahiću je jučer do 17.30 sati urađena kompletna ljekarska dijagnostika.

Poznati novi detalji zdravstenog stanja Emira Spahića

Naš omiljeni Zmaj je nakon nesreće kod Gacka prvo bio primljen u ambulanti u ovom mjestu, da bi nakon toga kolima Hitne pomoći prebačen u bolnicu u Trebinje. Oko 15. 10 sati iz Trebinja je helikopterom Orućžanih snaga BiH stigao u Sarajevo, nakon čega je smješten u KCUS. 

Emir Spahić imao saobraćajnu nesreću, traži se helikopter za prebacivanje u Sarajevo

Helikopter Oružanih snaga BiH sa stadiona Koševo otišao po povrijeđenog Spahića

"Sada slijede dodatne pretrage i saniranje trenutnog stanja. Ljekari su optimisti i u ovom trenutku posebno prate dvije situacije. Emir ima manje probleme sa plućima i bubregom, i to ljekari posebno prate iz sata u sat. Očito je da je u nesreći ugruvan, ali raduje da su svi organi vitalni i da nije zdravstveno ugrožen", kazala nam je bliska osoba bivšem kapitenu nogometne reprezentacije BiH.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije