Oglasila se majka Emira Spahića i pojasnila šta čeka omiljenog Zmaja

Radiosarajevo.ba
Oglasila se majka Emira Spahića i pojasnila šta čeka omiljenog Zmaja
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Povrijeđeni Emir Spahić iz bolnice u Trebinju helikopterom OSBiH stigao u Sarajevo

Bh. javnost je danas potresla priča o saobraćajnoj nesreći u kojoj je nastradao dugogodišnji kapiten bh. fudbalske reprezentacije Emir Spahić.

Nogometni savez se zahvalio Oružanim snagama i doktorima

Majka Emira Spahića, Fatima, večeras je kazala za Sport1 šta se dešavalo tokom dana i šta to očekuje Emira Spahića u narednom periodu.

Poznati novi detalji zdravstenog stanja Emira Spahića

"Prije svega želimo da se zahvalimo osoblju bolnica u Gacku, koja je prva primila Emira i ukazala mu prvu pomoć te ga transportovala u Trebinje, potom osoblju bolnice u Trebinju, potom Oružanim snagama Bosne i Hercegovine, koji su transportovali Emira u Sarajevo i naravno odoblju KCUS-a, koji su preuzeli brigu o Emiru nakon dolaska u Sarajevo. Također, koristimo priliku da se zahvalimo svima koji su se tokom dana javili i ponudili nam pomoć u ovim za nas teškim trenucima", rekla nam je na početku razgovora Fatima Spahić i dodala:

Emir Spahić imao saobraćajnu nesreću, traži se helikopter za prebacivanje u Sarajevo

Helikopter Oružanih snaga BiH sa stadiona Koševo otišao po povrijeđenog Spahića

"Brzom intervencijom ljekara sanirane su povrede, a ni mi sami nismo znali koji je stepen povreda. Koristimo priliku da obavijestimo javnost, da je Emir izvan životne opasnosti, svjestan je i sada je pred njim period oporavka, koji će biti realizovan uz savjete ljekara. Također, nadamo se da će svi razumijeti njegovu potrebu da se u ovom trenutku u potpunosti posveti procesu liječenja i oporavka, te nije u stanju da odgovori svima na pozive i poruke", zaključila je ona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije