Nekoliko stotina građana Nahoreva uzalud čekalo načelnika Nedžada Ajnadžića

A. S.
Nekoliko stotina građana Nahoreva uzalud čekalo načelnika Nedžada Ajnadžića
Foto: Radiosarajevo.ba / S današnjeg sastanka u Mjesnoj zajednici Nahorevo

Nekoliko stotina građana sarajevskog naselja Nahorevo uzalud su večeras čekali načelnika Općine Centar Nedžada Ajnadžića, kako bi razgovarali o aktuelnoj temi koja ih muči nekoliko godina - osiguranje redovnog gradskog prijevoza na relaciji Sutjeska - Nahorevo.   

Stanovnici Nahoreva izašli na mirno okupljanje na Jezeru: Ovo je samo upozorenje

Građani Nahoreva ponovo se okupili: Svi nam obećavaju, svi nas lažu

Na njihovu žalost, načelnik Ajnadžić se večeras u 17 sati nije pojavio da bi razgovarao s predstavnicima Zbora građana Nahoreva, već su umjesto njega došli predstavnici općine.

"Mi smo došli voljni da se sve lijepo održi. Samo su došla tri predstavnika, koji su njegovi pomoćnici. Oni su nam obećali da će Ajnadžić doći. I nismo htjeli početi sastanak bez njega. Nakon nekoliko minuta, dok smo ga čekali da se Ajnadžić pojavi, oni su nam rekli da načelnik neće doći zbpog zdravstvenih problema. Onda smo donijeli odluku da prekinemo sastanak i zahtijevali od pomoćnika da sve ovo nije fer i korektno od načelnika", kaže za Radiosarajevo.ba Azra M. iz Zbora građana MZ Nahorevo, o čijem je problemu naš portal pisao u više navrata.

Nakon okupljanja mještana dana 25. augusta saopštavano je kroz medije da su okupljanja stanovnika,  te korištenje sredstava javnog informisanja i korištenje društvenih mreža u prezentovanju problema sa kojima se suočavaju, bezpotrebna i da imaju prizvuk političke kampanje .

"Također je navođeno da i bez aktivnosti koje su stanovnici provodili  problemi bi se rješili, ali stanovnici stoje iza činjenica da vrijeme koje je prošlo od tada do današnjeg dana nažalost daje im za pravo da kažu da sve što se uradilo, bilo je od 25. augusta to jeste, sastanka mještana", kazala je Azra M.

Na kraju obraćanja, naglasili su da njihova djeca, školarci, posebno osnovci, koji žive na sedam kilometara od sjedišta; republičkih, kantonalnih,  gradskih institucija i opštine Centar, nemaju kvalitetno rješeno pitanje prevoza do škole i nazad. 

"OŠ „Nafija Sarajlić“ ima najveći broj djece koja vozare u našoj općtini, a i šire", dodala je Azra M., koja je naglasila da stanovnici Nahoreva neće odustati od susreta s načelnikom Ajnadžićom, te su dodali da će "ozdraviti do sljedeće sedmice"

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije