Građani Nahoreva ponovo se okupili: Svi nam obećavaju, svi nas lažu

A. S.
Građani Nahoreva ponovo se okupili: Svi nam obećavaju, svi nas lažu
Foto: Radiosarajevo.ba / S protesta građana Nahoreva i učenika OŠ "Nafija Sarajlić"

Građani sarajevskih naselja Nahoreva ponovo su danas u 13 sati izašli na na mirno okupljanje.

Slično okupljanje prije dvije sedmice, kada su im se priključili bili i građani Poljina i okolice, nije donijelo rezultat, pa se danas građanima Nahoreva pridružio i veliki broj učenika iz Osnovne škole “Nafija Sarajlić”.   

Stanovnici Nahoreva izašli na mirno okupljanje na Jezeru: Ovo je samo upozorenje

Oni su se na ovaj korak odlučili nakon što im niko nije uspio osigurati redovan gradski prijevoz na relaciji Sutjeska – Nahorevo.

“Ponovo smo danas tu. Razlog je što nam učenici sve više kasne na školsku nastavu. Imaju veliki broj neopravdanih časova, a nastavnici to ne mogu pravdati. Naši apeli nisu donijeli rezultat”, kazala je Selma M. za Radiosarajevo.ba.

Naša sagovornica kaže da su im svi obećali pomoć, pa i načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić, ali rješenje do danas nije realizirano.

“Pisali smo Kantonalnoj upravi, ali su nam svi okrenuli leđa. Ponovo pozivamo načelnika Ajnadžića da dođe da nam obiđe. Želimo da razgovara s nama, da vidi u kakvim smo problemima. Osim njega, javno pozivamo i ministra za obrazovanje, nauku i mlade KS Elvira Kazazovića, i ministra saobraćaja u KS Muju Fišu. Samo nam oni mogu pomoći”, dodala je Selma M.

O ovom problem stanovnika Nahoreva i okolnih naselja naš portal je već pisao. Gradski prijevoz na relaciji Sutjeska – Nahorevo dug je četiri kilometra.

“Mi samo tražimo redovan prijevoz za našu djecu, koji su učenici u OŠ “Nafija Sarajlić”. Svi nam nešto obećavaju, a imamo osjećaj da nas svi lažu”, dodala je naša sagovornica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije