Stanovnici Nahoreva izašli na mirno okupljanje na Jezeru: Ovo je samo upozorenje

A. S.
Stanovnici Nahoreva izašli na mirno okupljanje na Jezeru: Ovo je samo upozorenje
Foto: Radiosarajevo.ba / Građani sarajevskog naselja Nahorevo na mirnom okupljanju kod Jezera

Građani sarajevskih naselja Nahorevo, Poljine i okolice u 17 sati su izašli na mirno okupljanje na Jezeru, kod okretaljke kod Pionirske doline.

Oni su se na ovaj korak odlučili nakon što im niko nije uspio osigurati redovan gradski prijevoz na realciji Sutjeska – Nahorevo.

Kako nam je kazala Selma M., jedna od građanki Sarajeva koja je izašla na ovaj protest upozorenja, već nekoliko mjeseci traju problemi.

„Mi smo udaljeli četiri kilometra od Jezera. Obraćali smo se Osnovnoj školi i direktoru Zijadu Numiću, ali niko nije reagirao. Svi su nam obećali pomoć, pa i načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić, ali rješenje do danas nije realizirano. Pisali smo Kantonalnoj upravi, ali su nam svi okrenuli leđa. Krenula je i školska godina i jedini izlaz je ova blokada saobraćaja. Na kraju smo ovo morali uraditi“, kaže Selma M, u razgovoru za Radiosarajevo.ba.

Ona kaže da gradski prijevoz na relaciji Sutjeska – Nahorevo, nikada nije redovan, posebno sada kada djeca idu u školu.

„I  Ministarstvu saobraćaja smo se obratili, ali su bili gluhi na naše pozive. Načelnik Ajnadžić je kazao da oni nisu nadležni, ali da će riješiti problem. Napravili smo sastanak u Mjesnoj zajednici, bez sekretara i ostalih iznad njega i donijeli odluku da ovo bude jedna vrsta upozorenja svima. Znamo da su sličan problem imali i stanovnici u Starom Gradu i da je njihov problem riješen. Hoćemo da bude i naš“, dodala je Selma M. u razgovoru za Radiosarajevo.ba.

Okupljanje je završeno u 18 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije