SIPA nastavlja akciju: Broj uhapšenih sudija i čelnika nogometa u BiH povećan na 12

Radiosarajevo.ba
SIPA nastavlja akciju: Broj uhapšenih sudija i čelnika nogometa u BiH povećan na 12
Foto: Facebook / Ilustracija

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), prema nalogu tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine, nastavili su danas hapšenja i pretrese više osoba osumnjičenih za krivična djela organiziranog kriminala, primanja dara i drugih oblika koristi i zlouporabe položaja ili ovlasti.

Nakon što ih je jutros uhapšeno osam, još četiri osobe su do podne lišene slobode, pa ih je na ispitivanju ukupno 12, potvrđeno je. 

Ovo su imena osoba koja se dovode u vezu sa davanjem novca sudijama!

Po nalogu tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), vrše hapšenja i pretrese više osoba osumnjičenih za krivična djela organiziranog kriminala, primanja dara i drugih oblika koristi i zlouporabe položaja ili ovlasti, saopćeno je danas iz tog tužilašva.

Policijski službenici SIPA od ranih jutarnjih sati, vrše lišenja slobode i pretrese na više lokacija u BiH. Ove osobe su uhapšene na pet lokacija u Bosni i Hercegovini.  

Iz Veleža su davno ukazali na lopovluk: Zbog ove utakmice su krenula hapšenja SIPA-e

U nekoliko gradova Bosne i Hercegovine jutros traje akcija kodnog imena Var, usmjerene protiv namještanja utakmica u Premijer ligi BiH i Prvoj ligi Federacije, koju provode pripadnici SIPA-e. Do sada su lišili slobode osam osoba, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba . Istragu u ovom predmetu Tužilaštvo BiH je provodilo više od godinu.

Prva hapšenja su jutros bila u Orašju, Šamcu i Novom Travniku, a dvije dodatne lokacije su Sarajevo i Cazin.

Na ispitivanju su, između ostalih, sudije na A listi Prve lige Federacije BiH Ilija Živković, Zoran GrbićHaris Poprženović i Kenan Bajraktarević te Miloš Gigović, arbitar iz Bosanske Gradiške. 

Tu su i osobe zaduženje za određivanje sudija Salem Prolić, iz Komisije za sudije i suđenje u NSBiH,  te Vladimir Dominković, kao i Irfan Durić, predsjednik Nogometnog saveza Federacije BiH i Član Izvršnog odbora, te član stranke A-SDA u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH. On je uhapšen u Cazinu. 

SIPA uhapsila osam osoba pod sumnjom da su namještali utakmice

U okviru akcije kodnog imena Var, usmjerene protiv namještanja utakmica u Premijer ligi BiH i Prvoj ligi Federacije, pripadnici SIPA-e do sad su lišili slobode osam osoba, potvrdio je za portal Radiosarajevo.ba glasnogovornik SIPA-e Luka Miladinović. Pretreseno je najmanje pet lokacija u Orašju, Šamcu i Novom Travniku.

Među uhapšenim su i Ante Bilješko i Fuad Zahirović, član Komisije za suđenje i posmatrač u Nogometnom savezu FBiH. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije