SIPA uhapsila osam osoba pod sumnjom da su namještali utakmice

Radiosarajevo.ba
SIPA uhapsila osam osoba pod sumnjom da su namještali utakmice
Foto: SIPA / SIPA (ilustracija)

U okviru akcije kodnog imena Var, usmjerene protiv namještanja utakmica u Premijer ligi BiH i Prvoj ligi Federacije, pripadnici SIPA-e do sad su lišili slobode osam osoba, potvrdio je za portal Radiosarajevo.ba glasnogovornik SIPA-e Luka Miladinović.

Pretreseno je najmanje pet lokacija u Orašju, Šamcu i Novom Travniku.

SIPA pretresa kuće nogometnih sudija i delegata: Ima i poznatih imena

U okviru akcije kodnog imena Var, usmjerene protiv namiještanja utakmica u Premijer ligi BiH i Prvoj ligi Federacije, pripadnici SIPA-e jutros su počeli pretrese na najmanje pet lokacija u Orašju, Šamcu i Novom Travniku, potvrdio je za portal Radiosarajevo.ba glasnogovornik SIPA-e Luka Miladinović.

Miladinović je dodao da ovo nije konačan rezultat pomenute akcije, te da će se rezultati znati do kraja dana.

Pojasnio je da su akcija izvodi zbog krivičnog djela Primanje dara i drugih oblika koristi, te zloupotreba položaja.

Napominjemo, po nalogu Tužilaštva BiH, SIPA pretresa privatne objekte koji su u vlasništvu nekoliko nogometnih sudija i službenih lica Nogometnog saveza BiH.

Istragu u ovom predmetu Tužilaštvo BiH je provodilo više od godinu dana, a dio akcije je urađen i u saradnji sa Nogometnim savezom BiH, te predsjednicima pojedinih klubova koji se takmiče u Prvoj ligi Federacije BiH.

Pod sumnjom su utakmice Goražde - Velež, GOŠK - Budućnost Banovići i nekoliko utakmica koje je igrao sarajevski Olimpic, kao i Metalleghe iz Jajca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije