Ovo su imena osoba koja se dovode u vezu sa davanjem novca sudijama!

Radiosarajevo.ba
Ovo su imena osoba koja se dovode u vezu sa davanjem novca sudijama!
Foto: 90 min.in / Ilustracija

Po nalogu tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), vrše hapšenja i pretrese više osoba osumnjičenih za krivična djela organiziranog kriminala, primanja dara i drugih oblika koristi i zlouporabe položaja ili ovlasti, saopćeno je danas iz tog tužilašva. 

Po nalogu tužioca iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, policijski službenici SIPA od ranih jutarnjih sati, vrše lišenja slobode i pretrese na više lokacija u BiH.

Iz Veleža su davno ukazali na lopovluk: Zbog ove utakmice su krenula hapšenja SIPA-e

Aktivnosti se provode protiv osumnjičenih sudija i drugih službenih osoba angažiranih u okviru nogometnih asocijacija, osumnjičenih da su tokom 2019. godine, zahtijevali i primali darove i druge oblike koristi, kako bi pogodovali ishodima određenih nogometnih utakmica u Prvoj ligi Federacije BiH. 

Tokom istrage, utvrđeno je da su osumnjičeni u više navrata, zahtijevali i dobijali određene novčane iznose, kako bi ishodovali povoljan rezultat za određeni nogometni klub. 

Nakon lišenja slobode, osumnjičeni će biti predati postupajućem tužiocu. 

Prema informacijama portala Radiosarajevo.ba, istražitelji raspolažu informacijama o osobama koje su davale novac sudijama. 

"Imamo snimke kako daju koverte i dogovaraju", tvrdi sagovrnik našeg portala blizak istrazi ovog slučaja koji će iz temelja potresti bh. nogomet. 

Prema informacijama kojima raspolažu istražitelji, među osobama koje su sudijama davale novac su i čelnici klubova iz Premijer lige BiH - Azmir Husić, predsjednik i sportski direktor Tuzla Cityja, kluba koji je smatran pravim malim čudom bh. nogometa, Zuhdija Isamović i Aldin Kulenović (iz bihaćkog Jedinstva), Edo Ekmeščić iz NK Metalleghe-BSI Jajce, Midhat Sarajčić iz NK Travnik, Damir Obad iz HNK Čapljine, te Ramiz Murtić iz konjičkog Igmana. 

Ove osobe će, kako sada stvari stoje, biti također saslušane, ali u ulozi svjedoka, dok će dalji tok istrage pokazati kakav će biti njihov konačni status u ovom predmetu. 

 Nije isključeno da se val hapšenja  nastavi ukoliko se klupko kriminala u bh. nogometu nastavi odmotavati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije