Predložen pritvor za uhapšene u akciji "Tower"

Radiosarajevo.ba
Predložen pritvor za uhapšene u akciji "Tower"
Foto: Dženan Kriještorac / Akcija Tower

Pripadnici Federalne uprave policije jučer su uhapsili dva lica zbog sumnje da su počinili krivično djelo primanje dara i drugih oblika koristi, a danas su predati u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Osumnjičeni u akciji Tower predati Tužilaštvu Kantona Sarajevo

Akcija FUP-a u Sarajevu: Uhapšene dvije osobe zbog reketiranja i primanja mita

"Postupajući tužilac KTKS predložio je Općinskom sudu u Sarajevu određivanje jednomječecnog pritvora osumnjičenima Sedinu Halilagiću i Elvedinu Mahmutoviću, uhapšenima u akciji Tower. Pritvor je predložen zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke, prikriti dokaze i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela", kazali su iz Tužilaštva.

Navedena lica sumnjiče se da su u prethodnom periodu, u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi od podizvođača građevinskih radova stambeno-poslovnog objekta "Tower" zahtijevali i primali novac, darove i druge oblike koristi, a kako bi im bilo omogućeno nesmetano izvođenje i završetak radova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije