Akcija FUP-a u Sarajevu: Uhapšene dvije osobe zbog reketiranja i primanja mita

Radiosarajevo.ba
Akcija FUP-a u Sarajevu: Uhapšene dvije osobe zbog reketiranja i primanja mita
Radiosarajevo.ba / Arhiv / Ilustracija

Pripadnici Federalne uprave policije danas su uhapsili dva lica zbog sumnje da su počinili krivično djelo primanje dara i drugih oblika koristi.

U sklopu akcije, koja se na području Kantona Sarajevo provodi pod nadzorom kantonalnog Tužilaštva, uhapšena su lica čiji su inicijali S.H. i E.M, kod kojih je prilikom pretresa pronađen i oduzet novčani iznos u protivvrijednosti od 60.000 KM, saopšteno je iz Uprave policije Federacije BiH (FBiH).

Novac je korišten prilikom izvršenja navedenog krivičnog djela i biće dokaz u krivičnom postupku.

Navedena lica sumnjiče se da su u prethodnom periodu, u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi od podizvođača građevinskih radova stambeno-poslovnog objekta "Tower" zahtijevali i primali novac, darove i druge oblike koristi, a kako bi im bilo omogućeno nesmetano izvođenje i završetak radova.

Postupajući po naredbi Opštinskog suda Sarajevu, policijski službenici Federalne uprave policije, vrše pretrese u stambeno-poslovnom objektu "Panamera" na području opštine Ilidža.

Tom prilikom pronađeni su i oduzeti predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa navedenim krivičnim djelom.

Značajnu podršku prilikom sprovođenja istrage pružila je Obavještajno-bezbjednosna agencija BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije