Osumnjičeni u akciji Tower predati Tužilaštvu Kantona Sarajevo

Radiosarajevo.ba
Osumnjičeni u akciji Tower predati Tužilaštvu Kantona Sarajevo
Foto: Dženan Kriještorac / Akcija Tower

Pripadnici Federalne uprave policije jučer su uhapsili dva lica zbog sumnje da su počinili krivično djelo primanje dara i drugih oblika koristi, a danas su predati u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

"Dvojica osumnjičenih koji su uhapšeni u akciji 'Tower', predati su u nadležnost KTKS. Bit ce zadržani 24 sata. Nakon što ih u tom zakonskom roku ispita postupajući tužilac, odlučit će o eventualnom prijedlogu za pritvor. Sumnjiče se za krivično djelo primanje dara i drugog oblika koristi", rekla je portparolka Tužilaštva Kantona Sarajevo - Azra Bavčić.

Navedena lica sumnjiče se da su u prethodnom periodu, u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi od podizvođača građevinskih radova stambeno-poslovnog objekta "Tower" zahtijevali i primali novac, darove i druge oblike koristi, a kako bi im bilo omogućeno nesmetano izvođenje i završetak radova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije