Selmir i Husein Mašetović napokon zajedno: Sreća i tuga u isti mah

L. K.
Selmir i Husein Mašetović napokon zajedno: Sreća i tuga u isti mah
Facebook / Husein i Selmir Mašetović

Selmir Mašetović se, nakon svega kroz šta je prošao on i njegova porodica, napokon našao u zagrljaju svoga oca Huseina Mašetovića koji je jučer, 27. juna došao u Tursku.

Podsjećamo, Selmir Mašetović (23) iz Gradačca uhapšen je 22. maja 2018. u turskoj provinciji Ušak gdje je studirao na tamošnjem univerzitetu.  Mašetovića se tereti da je povezan s pokretom Fethullaha Gulena kojeg turske vlasti optužuju za organizaciju pokušaja vojnog udara u Turskoj u julu 2016. Selmir Mašetović je tek 12. juna pušten iz turskog pritvora.

Husein  Mašetović se nije čuo sa svojim sinom 15 dana, od dana kada je pritvoren. Neko vrijeme nije znao ni gdje je tačno niti zašto je uhapšen kada je saznao gdje je.

Selmirov otac je nakon agonije i brige za svojim sinom napokon došao u Tursku i zagrlio svoga sina, a za Radiosarajevo.ba Husein je rekao:

„Sami osjećaj dolaska u Tursku je čudan. S obzirom na to da sam prošli put došao mnogo sretan jer je bio njegov diplomski, sada sam u isto vrijeme i sretan a i tužan zbog cjelokupne situacije i svega što je i njega, a i nas, nažalost, zadesilo. Trenutno, provodimo vrijeme zajedno, na zajedničku radost.“

Na pitanje o Selmirovom slučaju koji još nije završen, Husein je rekao kako imaju sastanak sa advokaticom sutra, te da će se nakon tog susreta znati više.

Prema posljednjim informacijama, suđenje će početi u septembru, a podsjećamo vas da Selmir Mašetović ima zabranu napuštanja Turske, te da se jednom sedmično mora javljati u policijsku stanicu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije