Selmirov otac se nakon 15 dana čuo sa sinom: Srce mi je htjelo iskočiti iz grudi

L. K.
Selmirov otac se nakon 15 dana čuo sa sinom: Srce mi je htjelo iskočiti iz grudi

Husein Mašetović se, napokon, nakon 15 dana čuo sa svojim sinom Selmirom. Podsjećamo, Selmir Mašetović, bh. studenta rodom iz Gradačca, je 22. maja uhapšen u Turskoj, u gradu Uštaku.

Za Radiosarajevo.ba Mašetović je podijelio ovaj potresni i sretni trenutak. Kaže da je momenat kada je čuo glas svoga sina bio srceparajući: „Srce mi je htjelo iskočiti iz grudi.“

„Nakon toliko vremena, čuti njegov glas je neprocjenjivo, napokon da iz njegovih usta čujem da je dobro. Nismo pričali oko detalja, to će advokat već javiti. Uglavnom ja znam da je zadržan na tom ispitivanju i da konzul stiže do njega, drago mi je da se ovo sve pokrenulo s mrtve tačke. Ne smije se ništa nagađati, uskoro će se znati više informacija“, rekao je Husein Maštović za Radiosarajevo.ba.

„Nije htio da se mi sekiramo, nije ni znao da se cijela Bosna oko njega digla na noge da mu se pomogne. Tražio je da se čujemo, ali mu nije bilo dozvoljeno. Kaže on meni kako tamo, babo, ja kažem, sine, svi su na nogama zbog tebe, svi te spominju i svi su uz tebe“, izjavio je Mašetović.

Husein je vidno sretan što je napokon čuo da mu je dijete živo i zdravo, nada se da će uskoro izaći i kaže da će uskoro biti više informacija u vezi sa Selmirovim slučajem.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije