Otac bh. studenta: Selmir je pušten iz pritvora u Turskoj, moje dijete je nevino

L. K.
Otac bh. studenta: Selmir je pušten iz pritvora u Turskoj, moje dijete je nevino
Husein Mašetović, otac bh. studenta Selmira Mašetovića, koji je uhapšen u Turskoj potvrdio je za Radiosarajevo.ba da je razgovarao sa svojim sinom koji je izašao na slobodu.

Generalni konzul BiH u Istanbulu Began Muhić jučer je za Radiosarajevo.ba  rekao da je Tužilaštvo nakon iznošenja navoda odbrane i brojnih diplomatskih aktivnosti Ambasade u Ankari i Generalnog konzulata u Istanbulu donijelo odluku o prestanku važenja pritvora našeg sugrađanina, tako da  je Selmir Mašetović sinoć, 12. juna, pušten iz zatvora.

"Čuli smo se Selmir i ja sinoć kada je izašao iz Policijske stanice. Kako sam ga razumio, stvari su mu tamo ostale, prespavao je kod druga, ne znam šta će danas biti. Čekam da me pozove da vidim gdje će biti dalje smješten. Pročitao sam da je konzul rekao da će mu oni pomoći oko toga. Telefon mu nije vraćen, stvari mu ostale u domu koji je zatvoren, tako da mi  je teško ostvariti kontakt s njim, moram čekati  da se on javi", rekao je Mašetović.

Huseinova briga ne prestaje iako je mu je dijete izašlo iz pritvora. Razočaran je u vlasti naše države: „Dijete mi je državljanin Bosne i Hercegovine, dijete je nevino, trebaju se zauzeti za njega. Kako neko smije zloupotrebljavati našu djecu za svoje interese? Toliko stvari je nejasno."

„Želim da istina pobijedi. To oko Fondacije i stipendije nije jasno uopće. Nije
samo moj Selmir stipendista bio, zašto su se prelomila kola preko njega. On je išao da se školuje, a ne da pravi probleme", rekao je Husein.

Sinoć kada su se čuli Selmir i Husein, zvučao mu je dobro, mada mu je kada je izašao djelovalo kao da je prepušten sam sebi na ulici: „Ne znam da li može napustiti Ušak, ima prijateljicu u Istanbulu, mogao bi onda tamo boraviti.“

Sve je još uvijek na čekanju, napominje Husein, no nada se da će se danas rasvijetliti stvari. Husein Mašetović čeka dalje informacije da čuje kada je najbolje da krene putem Turske da napokon vidi svoje dijete.

Podsjećamo, Selmir Mašetović (23) iz Gradačca uhapšen je 22. maja 2018. u turskoj provinciji Ušak gdje je studirao na tamošnjem univerzitetu. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije