Nastavak skandala u Beogradu: Mnogi neće da igraju sa selekcijom RS-a

A. S.
Nastavak skandala u Beogradu: Mnogi neće da igraju sa selekcijom RS-a
Facebook / Takmičenje je okupilo više od 1.000 srednjoškolaca iz 26 zemalja

U Beogradu je u toku Svjetsko prvenstvo u nogometu za srednjoškolce, na kojem učestvuje 1.000 učenika iz 26 zemalja, a organizator Srbija uspjela je na takmičenje “prošvercovati” i selekciju manjeg bh. entiteta, koja treba da nastupi kao samostalna reprezentacija na ovom turniru.

Skandalozna odluka organizatora, svakako, izazvala je svojevrstan skandal u regionu, ali i naišla na pobunu i samih zemalja učesnica.

Skandali: RS na Svjetskom prvenstvu kao samostalna država!

Ambasada BiH o skandalu u Beogradu i nastupu tima iz Banje Luke pod zastavom RS-a

Prema informacijama do kojih smo došli, brojne reprezentacije odbile su da igraju utakmice sa RS-om, a između ostalih, to su Turska; Finska, Austrija...

Iako se reprezentativke RS-a na početku takmiče u grupi sa Njemačkom, Danskom i Kineskim Tajpejom, problemi po organizatora bi mogli nastati kasnije.

Takmičenje je okupilo više od 1.000 srednjoškolaca iz 26 zemalja - undefined

Facebook: Takmičenje je okupilo više od 1.000 srednjoškolaca iz 26 zemalja

Otpravnik poslova u Ambasadi Bosne i Hercegovine u Beogradu Zoran Perković, za Radiosarajevo.ba jučer je nazvao nastup školaraca pod imenom RS-a nazvao skandaloznim, obećavši da će Ambasada reagirati na ovaj skandal.

S druge strane, Dragan Jaćimović, pomoćnik za sport u Ministarstvu porodice, omladine i sporta RS-a, smatra da je sve regularno, a jučer je u Beogradu mahao papirom i tvrdio da je „nastup banjalučke Medicinske škole na Svjetskom prvenstvu u Beogradu legalan i odobren od Ministarstva civilnih poslova BiH”, dodavši da su "zeleno svjetlo" dobili još prije četiri godine, 2015.

Kako saznajemo, Turska, Finska i Austrija nisu prihvatile da igraju sa bh. entitetom te je tako već od jednog potencijalno lijepog takmičenja napravljen cirkus, skandal i politička igra…

Uglavnom, perfidna od strane pojedinaca iz Srbije i RS-a, u prvom redu Željka Tanaskovića, bivšeg odbojkaškog reprezentativca Srbije i sadašnjeg predsjednik Saveza za školski sport ove zemlje, koji se na sav glas hvalio preko srbijanskih medija, da je on, preko svojih veza, završio nastup RS-a na ovom takmičenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije