Skandali: RS na Svjetskom prvenstvu kao samostalna država!

Radiosarajevo.ba
Skandali: RS na Svjetskom prvenstvu kao samostalna država!
Facebook / Takmičenje je okupilo više od 1.000 srednjoškolaca iz 26 zemalja

Željko Tanasković, bivši odbojkaški reprezentativac Srbije i sadašnji predsjednik Saveza za školski sport ove zemlje, tvorac je novog skandala na našim prostorima, nakon što je dozvolio da na Svjetskom prvenstvu u fudbalu za srednje škole u Beogradu, nastupi i ženska reprezentacija RS.

Takmičenje je okupilo više od 1.000 srednjoškolaca iz 26 zemalja, a Tanasković tvrdi da je kao predsjednik komiteta u svjetskoj organizaciji uspio izlobirati učešće djevojaka iz RS-a, tvrde srbijanski mediji.

„Presrećni smo jer će Beograd u narednih sedam dana biti centar sveta za najbolje mlade srednjoškolce, fudbalere i fudbalerke. Uz utakmice, mladi ljudi imaće priliku da razgledaju Beograd, druže se i stiču nove prijatelje. Ujedno, to je i glavni cilj ove manifestacije, jer sam ubeđen da će neka prijateljstva ostati i trajna. Srbija je uvek bila najbolji domaćin, biće to i ovaj put“, kazao je Tanasković.

O nastupu ekipe iz RS-a, Tanasković kaže:

„S obzirom na to da sam predsednik komiteta u svetskoj organizaciji, uspeo sam da izlobiram učešće za momke i devojke iz Republike Srpske. To što ta deca mogu da se takmiče sa vršnjacima iz celog sveta je velika stvar za njih. S ponosom mogu da otkrijem da će Republika Srpska naredne godine biti domaćin iste ovakve manifestacije, ali u odbojci“, istakao je Tanasković.

Reprezentativke Republike Srpske takmiče se u C grupi sa Njemačkom, Danskom i Kineskim Tajpejom.

„Republika Srpska  sa svojom himnom i zastavom izlazi da se prikaže čitavom svijetu. To je ono na čemu svi treba da radimo“, ističe Dragan Јaćimović, pomoćnik ministra sporta Republike Srpske.

Među fudbalerkama sa sportskih akademija svijeta, tim banjalučke Srednje medicinske škole, pobjednik Malih olimpijskih igara RS-a, dat će svoj maksimum na terenu, prenosi RTRS.

Nikolina Vasiljević, kapiten tima Srednje medicinske škole Banjaluka, navodi da je divno iskustvo upoznati druge ekipe i nove drugare, a da će rezultat doći sam po sebi.

„Naš glavni motiv je želja da izlazimo na međunarodnu scenu. Naš motiv je da Republika Srpska ima svog predstavnika na jednom ovakvom takmičenju“, zaključio je Velibor Vidović, šef delegacije RS-a. 

Po dvije prvoplasirane ekipe iz svake grupe idu u eliminacionu fazu, a takmičenje završava 14. aprila.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije