Dalida Burzić odbila primiti Muriza Memića, on poručio: Neko će odgovarati

N. K.
Dalida Burzić odbila primiti Muriza Memića, on poručio: Neko će odgovarati
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Muriz Memić i Ifet Feraget

Dalida Burzić, glavna tužiteljica Tužilaštva Kantona Sarajevo nije primila na razgovor Muriza Memića i advokata Ifeta Feregeta nakon što su danas Ljubo i Bekrija Seferović na Kantonalnom sudu u Sarajevu oslobođeni optužbe da su krivi u slučaju Dženan Memić.

Slučaj Dženan Memić: Seferovići oslobođeni optužbe

„Praksa se nastavlja. Dalida Burzić me maltretira dvije godine i to je očigledno odlučila nastaviti raditi i u budućnosti. Međutim, ja ću biti još istrajniji u otkrivanju istine i neko će morati odgovarati – a to će biti ona. Od ovog momenta ja sam glavni tužitelj, a Dalida Burzić je kriminalac“, rekao je Muriz Memić nakon neuspjelog sastanka.

Kako je najavio, ubrzo će uslijediti i krivične prijave, a upravo će prvu podnijeti protiv tužiteljice Burzić, a onda i protiv ostalih tužitelja koji su vodili istragu, policajaca i svih uključenih u istragu o smrti njegovog sina, Dženana Memića.

Pozivam Mevludina Halilovića, komesara MUP-a KS da podnese još danas ostavku jer je njegova prva izjava nakon što je stupio na ovu funkciju bila ta, da je Dženan Memić smrtno stradao u saobraćajnoij nesreći“ kazao je Muriz Memić.

Nakon presude: Emotivni Muriz Memić uputio poruke Dalidi Burzić i Alisi Mutap

Podsjećamo, prije dvije godine, 8. februara 2016, Dženan Memić (22) stradao je dok je s djevojkom Alisom šetao Velikom alejom na Ilidži. Memić je sedam dana kasnije preminuo 15. februara na KCUS-u, a od tada je trajalo suđenje u slučaju njegove tragične smrti.

Ljubo Seferović i njegov otac Bekrija bili su optuženi da su skrivili saobraćajnu nesreću u kojoj je mladić stradao, te su bili optuženi za neukazivanje pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći i sprečavanje dokazivanja. Ipak, porodica Dženana Memića nije bila zadovoljna razvojem situacije, a nebrojeno mnogo puta ukazivali su na, kako tvrde, brojne nepravilnosti u ovom slučaju. Porodica još uvijek traga za istinom o tome kako je njihov sin stradao, a u tome im pomažu i brojni građani.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije