Nakon presude: Emotivni Muriz Memić uputio poruke Dalidi Burzić i Alisi Mutap

N. K., F. Z.
Nakon presude: Emotivni Muriz Memić uputio poruke Dalidi Burzić i Alisi Mutap
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Ifet Feraget i Muriz Memić
Ljubo i Bekrija Seferović danas su na Kantonalnom sudu u Sarajevu oslobođeni optužbe da su krivi u slučaju Dženan Memić.

Slučaj Dženan Memić: Seferovići oslobođeni optužbe

Podsjećamo, prije dvije godine, 8. februara 2016, Dženan Memić (22) stradao je dok je s djevojkom Alisom šetao Velikom alejom na Ilidži. Memić je sedam dana kasnije preminuo 15. februara na KCUS-u, a od tada je trajalo suđenje u slučaju njegove tragične smrti.

Ljubo Seferović i njegov otac Bekrija bili su optuženi da su skrivili saobraćajnu nesreću u kojoj je mladić stradao, te su bili optuženi za neukazivanje pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći i sprečavanje dokazivanja. Ipak, porodica Dženana Memića nije bila zadovoljna razvojem situacije, a nebrojeno mnogo puta ukazivali su na, kako tvrde, brojne nepravilnosti u ovom slučaju. Porodica još uvijek traga za istinom o tome kako je njihov sin stradao, a u tome im pomažu i brojni građani.

Nakon današnje presude, emotivna je bila obitelj Memić, a posebno otac Muriz koji nije krio zadovoljstvo istom.

"Hvala Bogu, pokazalo se da od početka govorimo istinu. Mi nismo mijenjali kvalifikaciju, kao Tužilaštvo, mi nismo lutali kao oni. Evo, nakon dvije godine smo dočekali. Idemo sad u Tužilaštvo da nas primi Dalida Burzić da mi kaže ko to nije htio ubiti Dženana, da vidimo ima li odgovor na to. Ovo je bilo previše. Valjalo se izboriti za ovo sve", kazao je emotivni otac Dženana Memića.

Dodao je i kako je "pobijedila pamet", i kazao kako su ga podcijenili: "Svi se čude kako mogu izdržati."

Potom je nastavio s kritikama spram tužiteljice Dalide Burzić: "Dalida Burzić od prvog dana laže, vodila je pogrešnu istragu. Moram reći Alisi Mutap da kaže istinu. Jer, da ih je Ljubo udario, Alisa bi jedva dočekala da kaže, ali eto...Dalida joj je dala zaštitu...Ipak, ima pravde, Bogu hvala. A, mi nećemo stati do kraja. Neka ona (Dalida, op.pr) kaže ime, ja ću reći prezime. Ona dobro zna ko je ubica.

Ako ne mognemo doći do pravde, ja ću uzeti pravdu u svoje ruke, ja ovo ne mogu halaliti."

Pozvao je Muriz Memić i građane da dođu u subotu na proteste koji će se održati ispred zgrade Narodnog pozorišta u Sarajevu. Zašto ispred Pozorišta: "Zato što Dalida Burzić glumi dvije godine", odgovorio je Muriz Memić.

Dalida Burzić još uvijek se nije oglasila.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije