Delegacija i Ured specijalnog predstavnika EU pozdravili novi paket reformi

Radiosarajevo.ba
Delegacija i Ured specijalnog predstavnika EU pozdravili novi paket reformi
Foto: Arhiv / Delegacija EU

Delegacija Evropske unije i Ured specijalnog predstavnika Evropske unije u Bosni i Hercegovini pozdravili su novi paket socioekonomskih reformi od strane entiteta, saopšteno je iz ovih institucija.

Smatraju da su se entitetske vlasti, kako je saopšteno, opredijelile za usvajanje reformi u sferi svojih nadležnosti kako bi: poboljšale poslovno okruženje i stimulirale rast i konkurentnost, depolitizirale državna preduzeća, reformirale zdravstveni sistem, te pružile bolje prilike za mlade, žene i socijalno osjetljive grupe.

Vlade entiteta danas usvojile "Reformsku agendu 2": Evo šta je obećano

Poručili su da je potrebno koordinirati provedu reformi između svih nivoa vlasti, uključujući i državni nivo, kroz zajednički akcioni plan u cilju prihvatanja i dosljedne političke podrške socioekonomskim reformama.

Ambasada SAD-a, Njemačke i V. Britanije o usvajanju novog paketa reformi

Pozvali su na što brže formiranje vlasti na državnom nivou, kako bi se nastavio, kako su naveli, važan rad i omogućilo vlastima na svim nivoima u Bosni i Hercegovini da pokrenu dosljedne reforme za bolji život građana, saopšteno je iz Delegacije Evropske unije i Ureda specijalnog predstavnika Evropske unije u Bosni i Hercegovini.

Premijer Novalić optimista nakon što su vlade FBiH i RS usaglasile dokument

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije