Ambasada SAD-a, Njemačke i V. Britanije o usvajanju novog paketa reformi

Radiosarajevo.ba
Ambasada SAD-a, Njemačke i V. Britanije o usvajanju novog paketa reformi
Arhiv / Ambasada SAD u Bosni i Hercegovini

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država, Ambasada Savezne Republike Njemačke i Ambasada Ujedinjenog Kraljevstva pozdravljaju usvajanje novog paketa socio-ekonomskih reformi od strane entitetskih vlada, na današnjim uporednim sjednicama. Od ključne je važnosti da vlade u Bosni i Hercegovini nastave sa implementacijom reformi sa ciljem poboljšanja života građana. 

Vlade entiteta danas usvojile "Reformsku agendu 2": Evo šta je obećano

Vlade Federacije BiH i Republike Srpske podržale su danas dokument „ Zajedničke socioekonomske reforme za period 2019- 2022. godina". Naime ovaj dokument u javnosti je poznat i kao „Reformska agenda 2", a u prethodnom periodu pripreman u saradnji s Delegacijom Evropske unije u Sarajevu, te uz podršku Britanske ambasade.

"Današnje usvajanje ovih reformskih obaveza od strane Vlade Federacije BiH i Vlade RS je pozitivan korak ka tom cilju. Usvojene obaveze uključuju korake usmjerene na poboljšanje poslovnog okruženja i jačanje rasta i konkurentnosti, na depolitizaciju javnih preduzeća i stvaranje boljih prilika za mlade, žene i druge nedovoljno zastupljene grupe. Pozdravljamo koordinaciju dva entiteta u procesu koji je rezultirao u ovom važnom koraku. 

Dodatno, pozivamo na formiranje vlasti na svim nivoima, u skladu sa preuzetim obavezama Bosne i Hercegovine, tako da se može nastaviti sa ovim važnim aktivnostima", navodi se u zajedničkoj izjavi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije