Edin Džeko poslao emotivnu poruku Amelu Tuki

Radiosarajevo.ba
Edin Džeko poslao emotivnu poruku Amelu Tuki
FOTO: Facebook / Edin Džeko i Amel Tuka

Uspjeh bosanskohercegovačkog atletičara Amela Tuke na Svjetskom prvenstvu u Kataru preko Facebooka je komentarisao fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine i igrač Rome Edin Džeko.

"Druže, prijatelju, raketo, sve što si dosad učinio za sebe, za svoju porodicu, za Bosnu i Hercegovinu, bilo je veliko. Sutra trči prvo za sebe, pa onda za sve nas i opušteno brate. Svi znamo koliko si sebe uložio u sve ovo, koliko si se stvari odrekao, da bi sutra bio tu gdje jesi", poručio mu je Džeko.

BiH večeras ima svog heroja: Amel Tuka u finalu Svjetskog prvenstva

Zatim mu je zaželio sreću na novoj, finalnoj utrci u Dohi koja će se desiti sutra, 1. oktobra.

"Šta god da bude, ti si već naš ponos, a sa vjerom u Boga, nadam se da ćeš uspjeti ostvariti svoje i naše snove i donijeti nam još jednu medalju. Neka ti je sa srećom brate", napisao je Džeko u komentaru na današnju Facebook objavu Amela Tuke kojom je poručio: "Moj uspjeh zavisi samo od tebe."

Pogledajte kako je Amel Tuka pomeo konkurenciju i plasirao se u finale

Objava Tuke nakon više od sat vremena ima više od dvije hiljade lajkova, dok je Džekin komentar lajkovalo skoro sedam stotina korisnika ove društvene mreže.

Podsjećamo, na jučer održanoj utrci na 800 metara na Svjetskom prvenstvu u Dohi Tuka je bio prvi. Time se plasirao u finale utrke.

Paklena konkurencija Amela Tuke u borbi za zlato: Evo kada ga možete gledati

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije