Zmajevi će šansu za odlazak na Euro imati u martu, poznati potencijalni rivali

Radiosarajevo.ba
Zmajevi će šansu za odlazak na Euro imati u martu, poznati potencijalni rivali
Foto: Nedim Grabovica / Radiosarajevo.ba / Edin Džeko je na svojoj Grbavici imao veliku podršku porodice i prijatelja

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je sinoć u Atini od selekcije Grčke (1:2),  u susretu osmog kola kvalifikacija za Europsko nogometno prvenstvo 2020. godine.

Zmajevi su tako šanse za direktni plasman na Euro sveli na minimum, pa će tako posljednju priliku imat će kroz baraž Lige nacija.

Miralem Pjanić rekao istinu o reprezentaciji BiH koju mnogi ne žele priznati

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je sinoć u Atini od Grčke (1:2) i tako šanse za direktni plasman na Europsko prvenstvo svela na minimum. Miralem Pjanić je okupljenim novinarima nakon susreta u Atini rekao da smo nadigrani, da su nas Grci u svemu nadmašili i da su zasluženo slavili.

Izabranici selektoras Roberta Prosinečkog su još prošle godine preko Austrije i Sjeverne Irske izborili prvo mjesto u Diviziji B, a prema najnovijoj UEFA-inoj projekciji koja se svakodnevno ažurira, poznata su tri trenutna potencijalna rivala.

Riječ je o selekcijama Velsa, Slovačke i Sjeverne Irske, reprezentacijama koji su Zmajevima posljednjih godina bili redovni rivali u kvalifikacijama za europska ili svjetska prvenstva i Ligu nacija.

Sramotan nastup BiH u Grčkoj: Šta može ovaj tim u baražu?

Tuga, tišina, muk... Sve to se večeras nadvilo nad Bosnom i Hercegovinom, nakon sramotne igre i poraza (1:2) naše najbolje nogometne selekcije u Grčkoj. Zmajevi su u Atini ostali bez krila, ali i bez direktnog plasmana na Europsko prvenstvo.

Nakon što se u novembru okončaju kvalifikacije, 22. novembra će biti obavljeno žrijebanje, kada ćemo i saznati protivnika u polufinalu baraža.

Bosna i Hercegovina će u polufinalnom susretu zbog osvojenog prvog mjesta u Diviziji B biti domaćin, dok će žrijebom biti odlučeno gdje će se igrati finale nakon kojeg će se znati putnik na Europsko prvenstvo.

Podsjetimo, u polufinalu i finalu igra se samo jedna utakmica.

Polufinale je na rasporedu 26. marta 2020., dok se finale igra 31. marta 2020. kada ćem osaznati putnika na Euro iz Divizije B.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije