Miralem Pjanić rekao istinu o reprezentaciji BiH koju mnogi ne žele priznati

Radiosarajevo.ba
Miralem Pjanić rekao istinu o reprezentaciji BiH koju mnogi ne žele priznati
Foto: AA / Miralem Pjanić

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je sinoć u Atini od Grčke (1:2) i tako šanse za direktni plasman na Europsko prvenstvo svela na minimum. 

Miralem Pjanić je okupljenim novinarima nakon susreta u Atini rekao  da smo nadigrani, da su nas Grci u svemu nadmašili i da su zasluženo slavili.

Zmajevi poraženi u Grčkoj: Baraž jedina nada za BiH

Reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je večeras u Atini od Grčke rezultatom 2:1. Zmajevi su nešto slabije otvorili ovu utakmicu u odnosu na onu sa Finskom u Zenici. Grci su odlično otvarali šanse, ali je naša odbrana na čelu sa Šehićem bila na visini zadatka. Prvu pravu šansu naša reprezentacija imala je u 11.

"Vrlo loša utakmica. Loše smo stajali na terenu. Grci su taktički dobro odigrali, na svakoj poziciji smo kasnili...", govori Pjanić i nastavlja:

"Ko je krivac? Mi smo krivac. Nažalost, više puta su nam se ove stvari desile u ovim kvalifikacijama, posebno na strani. Kući igramo skroz drgačije, na strani nismo osvojili ni boda. Nismo više ni zaslužili".

Na pitanje zašto ovako loše igramo u gostima, Pjanić je rekao: 

Sramotan nastup BiH u Grčkoj: Šta može ovaj tim u baražu?

Tuga, tišina, muk... Sve to se večeras nadvilo nad Bosnom i Hercegovinom, nakon sramotne igre i poraza (1:2) naše najbolje nogometne selekcije u Grčkoj. Zmajevi su u Atini ostali bez krila, ali i bez direktnog plasmana na Europsko prvenstvo.

"Nismo zrela ekipa. Mi smo osrednja reprezentacija, ako ćemo realno. Ne možemo se boriti za to prvo mjesto. Druge ekipe su puno zrelije i spremnije od nas i to je razlog. Svaka pametna osoba koja se razumije u fudbal, vidi i prepoznat će da nismo zreli. Nijednu dobru utakmicu, osim u Italiji, nismo dobro odigrali na strani. Moramo osvojiti barem tri boda u zadnje dvije utakmice, da budemo treći".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije