Sramotan nastup BiH u Grčkoj: Šta može ovaj tim u baražu?

A. S.
Sramotan nastup BiH u Grčkoj: Šta može ovaj tim u baražu?
Foto: Armin Durgut / Pixsell / BiH_Grčka (Euro 2020.)

Tuga, tišina, muk... Sve to se večeras nadvilo nad Bosnom i Hercegovinom, nakon sramotne igre i poraza (1:2) naše najbolje nogometne selekcije u Grčkoj.

Zmajevi su u Atini ostali bez krila, ali i bez direktnog plasmana na Europsko prvenstvo.

Zmajevi poraženi u Grčkoj: Baraž jedina nada za BiH

Šta se u četiri dana dogodilo sa reprezentacijom koja je u visokom ritmu odigrala u subotu u Zenici protiv Finske (4:1), a već u utorak nestala sa scene u Atini, u utakmici koja je po kvaliteti bila daleko lošija od gostovanja u Finskoj i Armeniji.

Ekipa je u Atini ostala bez energije, selektor Robert Prosinečki je djelovao izgubljeno, kao i njegovi puleni na terenu, posebno u drugom poluvremenu.

Sve je za naš pojam malo čudno bilo večeras u nesretnoj Atini. U utakmici u kojoj smo trebali igrati na sve ili ništa, posebno nakon pobjede Finske nad Armenijom (3:0), odigrali smo - ništa.

Prosinečkom nije jasno kako ova ekipa ne može sastaviti dvije sjajne utakmice, ali je evidentno da Robi odlično zna pripremiti ekipu, ali kada na terenu treba reagirati, obično zakaže.

Amer Gojak pogotkom vratio je nadu u redove Zmajeva

Tako je bilo u Zenici protiv istog rivala, kada smo odlično otvorili utakmicu i proveli 2:0, a onda jedva spašavali bod nakon Grčkih 2:2.

I večeras je ekipa bila na "aparatima". Neko će kazati da se treba okrenuti baražu, a Zmajevima pod hitno treba "infuzija". Što prije, to bolje.

Do kraja kvalifikacija treba psihički pripremiti ekipu. Odigrati što bolje protiv Italije i Lihtenštajna, kako ne bismo došli u situaciju da iz trećeg šešira krenemo u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.

A baraž?

O njemu nekom drugom prilikom. Treba sve dobro prespavati i napraviti dobru analizu rivala. Iako smo stekli dojam da su mnogi od Robijevih početnih 11, više od 45 minuta spavali na terenu u Atini.

Šteta... Trebala je ovo biti lijepa po ko zna koji put "ključna utakmica" za Bosnu i Hercegovinu.

Jutro je ipak pametnije od noći.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije