Robert Prosinečki: Protiv Finske i Grčke pozvat ću nova imena

Radiosarajevo.ba
Robert Prosinečki: Protiv Finske i Grčke pozvat ću nova imena
Foto: Nedim Grabovica / Robert Prosinečki

Robert Prosinečki sinoć je mirno spavao.  Sva burna dešavanja koja su se dogodila od mečeva sa Lihtenšatjnom (5:0) i Armenijom (2:4) su iza njega.

Vanredna situacija u NSBiH: Poznato kada će se razmatrati ostavka Prosinečkog

BiH ostaje bez selektora: Robert Prosinečki podnio ostavku

Prosinečki progovorio nakon teškog debakla, otkrio gdje smo griješili

Popularni Žuti nastavlja dalje. Prevrnuo je stranicu u svom životu, očekuju ga novi izazovi. Ako je neko očekivao da će se to dogoditi na klupi nekog drugog tima ili reprezentacije, a ne Bosne i Hercegovine, prevario se. Prosinečki je i dalje selektor Zmajeva. 

Razgovarao: Almir Sokolović

Prosinečkog sada čeka oktobar. Po mnogima ključni u borbi za direktni plasman na Europsko prvenstvo. Finska i Grčka su naredni dueli, a Zmajevi još imaju šansi za direktni plasman.

Radiosarajevo.ba: Roberte, možemo li još jednom rezimirati šta se sve dogodilo, te zbog čega ste ostali na klupi Zmajeva?

Prosinečki: Tako smo na kraju odlučili, tu je bio i savez. Iskreno, nakon poraza Armenije smatrao sam da bi bilo najbolje da odem. Izvršni odbor je rekao drugačije, oni smatraju da još nije sve gotovo. Istina, očekuje nas i Liga nacija, tako da još imamo šansi.

Preokret u Armeniji: Ostaje li Robert Prosinečki selektor?

Radiosarajevo.ba: I u kvalifikacijama priča nije završena, Italija nas je "pogurala" pobjedom nad Finskom. sa šest bodova u naredna dva duela, šanse bi bile daleko veće?

Prosinečki: Ma, znam da smo još tu u igri... I dok ima nade, vrijedi se boriti. Zbog toga i treba pokušati popraviti situaciju. Upravo dva naredna meča su prava prilika. 

Radiosarajevo.ba: Robi, šta se to dogodilo pa je reprezentacija upala u "sivi oblak" u Jerevanu?

Prosinečki: Moram kazati da je ekipa u jednom periodu igrala odličan nogomet. I onad je bilo jakih utakmica, pobijedili smo u Ligi nacija, plasirali se u A diviziju. I onda nam je ekipa pala. Nismo nikakvi bili protivg Finske, posebno u duelu sa Armenijom.

Radiosarajevo.ba: Zašto ste bili onako direktni i kazali da je BiH izgubila sve šanse za plasman kada ste podnosili ostavku?

Prosinečki: Ja sam realan i kazao sam šta mislim...

Radiosarajevo.ba: Spomenuli ste Ligu nacija i da nam ostaje ta borba za plasman na Euro?

Prosinečki: Tu su nam zaista velike šanse. Posebno što se može dogoditi da ne igramo uopće polufinale. Švedska je blizu plasmana, kao i svi ostali timovi iz naše B divizije. Pravio sam računicu. Očekujem da igramo samo finale. Nema veze što će biti na neutralnom terenu. 

Radiosarajevo.ba: Uskoro ćete objaviti spisak kandidata za duel sa Finskom i Grčkom. Hoće li biti novih imena?

Prosinečki: Svakako da će biti novih imena. Za 10 dana ide spisak i potrebni su nam igrači koji će maksimalno odgovoriti za dva važna susreta. 

Radiosarajevo.ba: Hoći li među njima biti i Izet Hajrović?

Prosinečki: Hajrovića ja nikada nisam prekrižio.  Ako bude igrao u ovim danima kada budem pripremao spisak, moguće je da ga pozovem. Sve je otvoreno. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije