BiH ostaje bez selektora: Robert Prosinečki podnio ostavku

Radiosarajevo.ba
BiH ostaje bez selektora: Robert Prosinečki podnio ostavku
Foto: Armin Durgut / Pixsell / Robert Prosinečki

 Selektor Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki, podnio je ostavku nakon poraza selekcije od Armenije.

Prosinečki progovorio nakon teškog debakla, otkrio gdje smo griješili

Prosinečki je postao selektor BiH u januaru 2018. godine.

“Došao sam s ciljem da odemo na Europsko prvenstvo. Iako sve šanse nisu izgubljene, osjećam se odgovnornim i podnosim ostavku. To sam već rekao i predsjedniku Elvedinu Begiću”, kazao je Prosinečki.

Nakon toga se osvrnuo na utakmicu.

“Imali smo neke svoje prilike, mada moram reći da je Armenija zasluženo slavila. Nismo bili na nivou, možda u napadu jesmo, ali to je sve nevažno. Onaj penal je možda trebao biti sviran, ali šta je tu je. To je sve nevažno, jer BiH više nema šanse ići na Euro”, kazao je Prosinečki.

Armenija pobijedila BiH sa 4:2, Zmajevima baraž jedina nada za Euro

Uživo iz Jerevana: Armenija - Bosna i Hercegovina 4:2

Čestitao je domaćinu...

"Moramo čestitati Armeniji. Koliko god smo mi htjeli, imali svoje prilike, Armenija je pobijedila. Mi smo imali svoje šanse, promašili ih, čak i taj penal.  BiH se direktno neće kvalificirati na Europsko prvenstvo, ostaje nam Liga nacija, pa ćemo vidjeti šta će biti", kazao je Prosinečki u prvoj reakciji nakon poraza BiH od 2:4 od Armenije.

“Nismo uspjeli doći do Europskog prvenstva i žao mi je zbog toga. Mislio sam da to možemo i ja moram dati priliku nekome drugom. Moj nasljednik će imati dovoljno vremena da pripremi ekipu za Ligu nacija”, rekao je Prosinečki i dodao:

“Nisam uspio dovoljno motivisati reprezentaciju iako i sada mislim da imamo kvalitet za Evropsko prvenstvo. Bio sam optimističan, ali očigledno je da nešto nije u redu”.

U 18 susreta na kormilu Zmajeva ostvario je sedam pobjeda, šest neriješenih rezultata i pet poraza.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije