Preokret u Armeniji: Ostaje li Robert Prosinečki selektor?

A. S.
Preokret u Armeniji: Ostaje li Robert Prosinečki selektor?
Foto: Dženan Kriještorac / Robert Prosinečki

Navijači Bosne i Hercegovine imali su još jednu neprospavanu noć. Uz poraz koji su Zmajevi doživjeli u Jerevanu (2:4), u Armeniji smo  nakon debakla ostali i bez selektora Roberta Prosinečkog.

BiH ostaje bez selektora: Robert Prosinečki podnio ostavku

Popularni Žuti je nakon neočekivanog poraza odmah nakon susreta na konfereniji za medije podnio ostavku. 

Najava odlaska Prosinečkog iznenadila je sve u Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine, posebno predsjednika Elvedina Begića, koji je odmah nakon što se sve smirilo u jerevanskom hotelu u kojem su smješteni bili Zmajevi održao sastanak sa selektorom iza zatvorenih vrata. 

Prosinečki progovorio nakon teškog debakla, otkrio gdje smo griješili

Nakon što je sastanak završen, niko se nije oglasio, ni Begić, a ni Prosinečki. Tek je procurila informacija da bi Bosna i Hercegovina i dalje trebala imati selektora i da će to biti upravo Robi, koji je Zmajeve odveo do baraža kroz Ligu nacija

Atmosferu je popravila i pobjeda Italije nad Finskom, tako da postoje kakve, takve nade da Zmajevi direktno odu na Euro.

Italija je dobila Finsku: Evo kako izgleda tabela naše grupe, 4 kola prije kraja

Begić se, zajedno sa čelnicima NSBiH, nakon iznenadne ostavke Prosinečkog našao u "neobranom grožđu". Do mečeva sa Finskom i Grčkom, samo je mjesec - kako u tako kratkom periodu naći selektora, zaista je nemoguća misija.

"Lako se može desiti da Prosinečki ostane na klupi ova dva susreta i pokuša nemoguće", kazao je za Radiosarajevo.ba izvor iz NSBiH. 

I sam Prosinečki je ovakvu mogućnost ostavio kao realnu, jer je prisutnim novinarima u Jerevanu kratko kazao "pričat ćemo kada dođem u Sarajevo".

Podvucimo i to da sjednica Izvršnog odbora NSBiH nije planira u narednih 30 dana, a upravo on mora aminovati Robijevu ostavku. Moguće je da do kraja današnjeg dana dođe vijest o vanrednoj sjednici Izvršnog odbora NSBiH.

Bit će zanimljivo narednih dana u bh "kući nogometa", iako su pojedinci već kao Robijevu alternativu vidjeli Safeta Sušića, koji je bez posla u Francuskoj, a koji je jedino od svih selektora uspio odvesti BiH na veliko takmičenje.

Prosinečki će danas doći u Sarajevo, a moguće je i da će predsjednik Begić po dolasku u glavni grad BiH, novinarima i sportskoj javnosti otkriti karte.

Ostaje da čekamo...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije