Italija je dobila Finsku: Evo kako izgleda tabela naše grupe, 4 kola prije kraja

Radiosarajevo.ba
Italija je dobila Finsku: Evo kako izgleda tabela naše grupe, 4 kola prije kraja
Foto: Samvel Sukiasyan/Radiosarajevo.ba / Utakmica između Armenije i Bosne i Hercegovine

Bosna i Hercegovina je danas ostala bez tri planirana boda u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo.  da se dogodilo suprotno, da nismo u Jerevanu poklekli sa 2:4, Zmajevi bi već u oktobru mogli biti drugi na tabeli, jer bismo u slučaaju pobjede nad Finskom, preuzeli njihovu poziciju.

Prosinečki progovorio nakon teškog debakla, otkrio gdje smo griješili

Nakon šest odigranih kola najviše je profitirala Armenija, koja se sada uključila u borbu za drugo mjesto, a realnim šansama kao što ih ima i Finska.  Nijedna selekcija, uostalom kao ni Bosna i Hrcegovina, nikada nisu igrale na Europskom prvenstvu.

Iako je, selektor u odlasku Robert Prosinečki, kazao da su kvalifikacije za Euro izgubljene, to ipak - matematički nije tako. BiH četiri kola prije kraja kvalifikacija, još ima teoretske šanse da se nađe u Grupi J kao druga selekcija.

Armenija pobijedila BiH sa 4:2, Zmajevima baraž jedina nada za Euro

Uživo iz Jerevana: Armenija - Bosna i Hercegovina 4:2

Naravno, do kraja moramo dobiti sve utakmice. Osvojiti svih 12 bodova i nadati se da Lihtenštajn može prirediti još neko iznenađenje kao večeras protiv Grčke (1:1)..

Bliži smo podatku da od svega neće biti ništa, ali vrijedi pokušati. Zmajevi do kraja igraju kod kuće protiv Finsle i Italije, a gostuju kod Grčke (već 15. oktobra, tri dana nakon duela sa Finskom) i Lihtenštajna. 

Finci u oktobru gostuju kod nas (12. oktobar), a dočekuju Armeniju, koja osim tog duela ima u oktobru gostovanje kod motivisanog Lihtenštajna.

Dok ima nade vrijedi pokušati, iako je neminovno da smo Euru bliži preko Lige nacija,.     

Rezultati by SofaScore

           

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije