Armenija pobijedila BiH sa 4:2, Zmajevima baraž jedina nada za Euro

Radiosarajevo.ba
Armenija pobijedila BiH sa 4:2, Zmajevima baraž jedina nada za Euro
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Slavlje nakon drugog gola

Nogometna reprezentacija Armenije danas je u Jerevanu pobijedila selekciju Bosne i Hercegovine sa 4:2  i tako ostala u utrci za direktni plasman na Europsko prvenstvo.

Naši su već na samom početku susreta imali sjajnu prilku, kada se Edin Džeko izborio za lijepu poziciju. Odlično je pucao, ali je lopta pogodila stativu. Igrala se druga minuta.

Uživo iz Jerevana: Armenija - Bosna i Hercegovina 4:2

U sljedećem napadu, domaći ti mje došao u vodstvo. Naši su loše reagirali u odbrani, nakon što je ubačena lopta u naš kazneni prostor. Najbolje se snašao Mkhitaryan prevario Šehića za 1:0. 

Pogledajte gol za 1:0:

Nakon početkog šoka, sreća je pa su se naši brzo vratili u rezultatsku igru. Gojak je odlično prošao po strani, ubacio u scre kaznenog prostora domaćina, gdje se našao snalažljivi Edin Džeko i ovoga puta pogodio za 1:1. Na semaforu je pisalo da se igra 12. minuta.

Pogledajte gol za 1:1:

Nakon rezultatskog egala od 1:1, igra se malo smirila. No, od 30 do 45. minute naši su igrali odlično, Stvoarili su nekoliko odličnih prilika, od kojih je najbolju imao Muhamed Bašić.

On je u 39. minuti sam išao prema golu Armenije, ali mu je golman domaćina majstorski odbranio. Prije toga, Pjanić je dobro šutirao iz slobodnog udarca sa 19 metara, ali nije pogodio okvir gola.

I pored terenske inicijative do kraja prvog dijela ostalo je 1:1.

U drugom dijelu, deset minuta smo bili stisnuti u mišiju rupu. Nismo mogli organizirati nijedan napad. Domaći su napadali, Šehić nas je u jednom napadu spasio.

I onda novi šok Ponovo Mkhitaryan. Naši su ispali na vrhu kaznenog prostora, a Džekin novi saigrač u Romi nas „ohladio“, Armenija je u 65. minuti povela sa 2:1.

Pogledajte gol za 2:1: 

Sreća, pa smo se vratili kroz četiri minute. Amer Gojak pogađa nakon asistencije Kolašinca. Na semaforu 69. minuta i rezultat 2:2.

Pogledajte gol za 2:2:

Dva minuta kasnije sudija nas je oštetio. Francuz Bastien nije pokazao na penal nakon očitog prekršaja nad Džekom. Umjesto togfa požutjeli su i Džeko i Pjanić. Džeko zbog simuliranja kojeg nije bilo,a Pjanić zbog prigovora.

Nedugo zatim novi šok. Igrala se 77. minuta kada nas je Mkhitaryan ponovo zavio u crno. Mkhitaryan je primio loptu poslao u srce našeg kaznenog prostora i ponovo je Šehić morao vaditi loptu iz mreže.

Pogledajte gol za 3:2:

Poslije toga, Bastien je još jednom mogao pokazati na penal, pa imali smo i šansu preko Zukanovića, da bi zatim Lončar pogodio za 4:2, ali je loptu poslao u mrežu našeg Šehića. 

Nakon ovog poraza, Zmajevi su sve dalje od direktnog plasmana na Euro, ostaje nam samo baraž kojeg smo izborili kroz Ligu nacija.

Vremena za analize imamo dovoljno.         

Rezultati by SofaScore

          

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije