Liga nacija još nije završena: Zmajevi dobili pravo bogatstvo, a tek slijedi...

Radiosarajevo.ba
Liga nacija još nije završena: Zmajevi dobili pravo bogatstvo, a tek slijedi...
Foto: AA / Austrija - Bosna i Hercegovina

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine, odnosno Nogometni savez BiH, remijem u Beču osvojili su nagradu od tri milione eura.

Upravo toliko novca će „leći“ na račun naše „Kuće nogometa“ za osvajanje prvog mjesta u Ligi nacija.

Zmajevi sjajni na startu, evo kako najlakše mogu do Eura

Pobijedili smo Irce: Šta to znači i kako ćemo se plasirati na Euro? 

Povećane nagrade

Europska krovna nogometna organizacija (UEFA) objavila je da je za 50 posto povećala novčane nagrade za učešće i uspjehe u Ligi nacija.

Za učešće u ovom takmičenju predviđena je naknada od 750.000 do 2,25 miliona eura, ovisno o diviziji u kojoj se selekcija takmiči.

Maksimalan iznos koji timovi pobjednici mogu zaraditi u grupnoj fazi su: 4,5 miliona eura za Diviziju A, 3 miliona za Diviziju B, u kojoj je i Bosna i Hercegovina, 1,5 miliona za Diviziju C, i 1,5 miliona za Diviziju D.

Bosna i Hercegovina je u ovom takmičenju ostvarila tri pobjede i remi. S tri trijumfa u Ligi nacija Bosna i Hercegovina će osvojiti milion i po eura, uostalom toliko novca će pripasti i Austriji i Sjevernoj Irskoj.

Dodatna prilika za profit

No, dodatni milion i po eura zarade Zmajevi su ostvarili kao pobjednik Grupe 3.

U tom slučaju Bosni i Hercegovini je pripala nagrada od tri miliona eura, s tim da Zmajevi imaju dodatnu mogućnost da ostvare ekstra prihod u slučaju da budu pobjednici Divizije B i na taj način osiguraju plasman na Europsko prvenstvo preko Lige nacija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije