Raste broj žrtava zemljotres u Turskoj: Poginule 22 osobe, 1.030 povrijeđeno

Radiosarajevo.ba
Raste broj žrtava zemljotres u Turskoj: Poginule 22 osobe, 1.030 povrijeđeno
FOTO: AA / Turska: Nadležne institucije i službe poduzimaju sve potrebne mjere nakon zemljotresa

Prema najnovijim informacijama, 22 osobe su poginule, a 1.030 je povrijeđena u zemljotresu jačine 6,8 stepeni po Richteru koji je u petak pogodio istočni turski grad Elazig, javlja Anadolu Agency (AA).

Direkcija za upravljanje vanrednim situacijama (AFAD) je saopćila da je nakon prvog zemljotresa na tom području zabilježeno još 12 zemljotresa iznad 4 stepena, te 274 manjih potresa.

Kamere snimile razorni potres u Turskoj tokom TV programa uživo

Prema podacima AFAD-a, u zemljotresu je poginula 21 osoba, od kojih 17 u Elazigu i četiri u gradu Malatyi, dok je povrijeđeno 1.030 u Elazigu 654, Malatyi 226, Sanliurfi 50, Kahramanmarasu 37, Diyarbakiru 32, Adiyamanu 25 i Batmanu 6.

U gradu Elazigu i dalje traje akcija spašavanja ispod ruševina tri zgrade. U akcijama spašavanja u regiji učestvuje ukupno 1.167 spasilaca i 235 vozila.

Epicentar potresa je registriran u 20:55 sati po lokalnom vremenu, u mjestu Sivrice, nedaleko od grada Elaziga, u blizini granice sa Sirijom. Zemljotres se osjetio i u okolnim gradovima Adana, Hatay i Osmaniye, te na području sjevernih dijelova Sirije i Iraka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije