Kamere snimile razorni potres u Turskoj tokom TV programa uživo

Radiosarajevo.ba
Kamere snimile razorni potres u Turskoj tokom TV programa uživo
Printscreen / Cijeli studio se tresao

Televizijski program Edessa TV-a nakratko je prekinut u trenutku kada je istočnu Tursku pogodio razorni zemljotres magnitude 6,5 stepeni po Richteru.

U programu uživo, koji je u tom trenutku bio emitovan, gosti u studiju ubrzo su shvatili da tlo podrhtava.

Jedan čovjek u studiju mirno je govorio, pa je lagano počeo je da se trese. Malo je zastao, a potom je uslijedio neki komentar i kamera je prešla na sitniji plan, vjerovatno da trzaji u široj slici budu manje primjetni.

Međutim, tek tada je uslijedio glavni udar. Podrhtavanje je bilo sve jače, a oprema u studiju je počela da škripi.

Program je ubrzo prekinut reklamnim blokom.

Pogledajte: 

Podsjetimo, zemljotres koji se desio sinoć u 20.55 sati po lokalnom vremenu posljednjim zvaničnim informacijama osnio je najmanje 18 života, a više je od 553 povrijeđena u ovom stravičnom potresu.

Spasioci na terenu pokušavaju doći do zatrpanih osoba pod ruševinama građevina u provinciji Elazig. Zemljotres je potresao je i obližnja područja Sirije i Gruzije.

Na društenoj mreži Twitter kruži i video iz Eleziga. Na snimici se može vidjeti kako padaju artikli u jednoj prodavnici, nakon što se dogodio razorni zemljotres.

Pogledajte i ovaj snimak:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije