Kraljica Elizabeta će ispuniti posljednju želju princa Philipa

0
Radiosarajevo.ba
Kraljica Elizabeta će ispuniti posljednju želju princa Philipa
Foto: usatoday.com / Kraljica i princ

Kraljica je odlučila uslišiti jednu od posljednjih želja princa Philipa neposredno prije sprovoda, kad će njegov lijes prevesti u zadnjem dijelu Land Rovera koji je pomogao dizajnirati.

To je prigodna počast 99-godišnjem vojvodi od Edinburgha koji je bio poznat po svojim praktičnim vještinama i trajnom zanimanju za dizajn i inženjering, piše britanski Mirror.

Izvori kažu da je princ Philip kraljici često govorio tokom razgovara o svom sprovodu da želi da mu se tijelo 'ubaci' u stražnji dio Land Rovera i 'odveze u Windsor'.

Land Rover bio je jedan od Filipovih omiljenih proizvođača automobila. Namjenski proizveden Land Rover koji će se koristiti tokom subotnje povorke posebno je modificiran za nošenje lijesa.

"Samo me zabijte u zadnji dio Land Rovera i odvezite me do Windsora",  rekao je jednom kraljici dok su razgovarali o njegovom sprovodu.

Kraljica je dala konačno odobrenje za pogrebne planove pod kodnim nazivom Forth Bridge. Kao i za smrt kraljice, postoji točno definiran protokol za sve u državi, u kojem se detaljno iznosi redoslijed događaja.

Mjesta na kojima će se moći ostavljati cvijeće također će biti navedeno u listi protokola.

Na web stranicama bit će fotografija princa Filipa i objašnjenja koja će ljudima pomoći da pronađu knjige sućuti, crkvene usluge, cvijeće i postave svoje zastave.

Sprovod princa Filipa vjerovatno će se održati u kapeli St. George u dvorcu Windsor, dok će tijelo biti pokopano u vrtovima Frogmore.

Zbog engleskih epidemioloških mjera dopušteno je prisustvo samo 30 gostiju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije