Princ Harry stigao u Veliku Britaniju prvi put nakon odlaska u SAD

0
Radiosarajevo.ba
Princ Harry stigao u Veliku Britaniju prvi put nakon odlaska u SAD
FOTO: EPA / Princ Harry

Princ Harry sletio je u Veliku Britaniju gdje je stigao kako bi prisustvovao sahrani djeda, princa Philipa, koji je umro u petak. Harry se prvi put vratio kući nakon što je sa suprugom Meghan otišao u Kaliforniju te nakon što su odstupili od svojih kraljevskih dužnosti.

Meghan je željela prisustvovati sahrani Harryjevog djeda, ali joj je, prema pisanju stranih medija, ljekar zabranio putovanje u Veliku Britaniju jer je u visokom stepenu trudnoće i bliži joj se termin poroda drugog djeteta, piše Mirror.

Meghan i Harry već dugo vremena nisu u milosti britanske javnosti. Naime, dok je princ Philip bio u bolnici, prikazan je intervju koji su Harry i Meghan dali Oprah Winfrey i u kojem su govorili o određenim rasističkim izjavama i pitanjima koje su uputili stariji članovi kraljevske porodice.

Javnost je smatrala da je neprimjereno što su o porodičnim odnosima progovorili baš dok je Harryjev djed nakon operacije srca ležao u bolnici. Kada je vojvoda od Edinburga preminuo, Harry se prvi put nakon godinu dana telefonski čuo s ocem, a s bratom Williamom će se prvi put vidjeti u subotu. Mnogi vjeruju kako je ovo prilika da njihovi porodični odnosi poprave.

Andrew, vojvoda od Yorka je princa Phillipa opisao kao osobu koja je bila smirena i brinula je o problemima svoje djece. Vojvoda od Yorka, koji je 2019. odstupio s kraljevskih dužnosti zbog prijateljstva s osuđenim seksualnim prijestupnikom Jeffreyem Epsteinom, govorio je nakon mise u Windsoru gdje je kraljevska porodica molila za Philipa.

"Bio je izvanredan čovjek. Volio sam ga kao oca. Bio je tako smiren. Brinuo bi o našim problemima. To je sjajna osobina o kojoj uvijek razmišljam, uvijek bi bio tu kako bi nas poslušao, tako da je ovo veliki gubitak", rekao je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije