Jezivo otkriće u kući pedofila iz Njemačke koji tvrdi da nije ubio Maddie

Radiosarajevo.ba
Jezivo otkriće u kući pedofila iz Njemačke koji tvrdi da nije ubio Maddie
FOTO: Metro.co.uk / Brueckner i malena Maddie

Glavni osumnjičeni u slučaju Maddie McCann, pedofil Christian Brueckner kazao je svom odvjetniku da on nije ubio Maddie, a to priznanje je došlo u trenutku kad je policija zaplijenila kupaće kostime djevojčica iz njegovoj kupaonici u mobilnoj kućici u kojoj je živio u Njemačkoj.

Osuđeni diler i silovatelj Christian Brueckner boravio je u Praia da Luzu u Portugalu, mjestu iz kojeg je 2007. godine nestala tada trogodišnja Madeleine McCann. Seoska kuća koju je tada unajmio novi glavni sumnjivac u slučaju nestanka male Maddie, samo je sat i pol vremena udaljena od mjesta otmice.

Policija je u njegovom mobilnom domu pronašla i šest memorijskih štapića s više od 8.000 datoteka, većinom sa slikama i videozapisima zlostavljanja djece. Bili su u vreći u rupi u zemlji, ispod tijela njegovog mrtvog psa.

Madeleine je, podsjetimo, nestala 2007. godine kad je bila na odmoru sa svojom obitelji.

Nakon godina potrage, policija je nedavno objavila da sumnjiče Nijemca Christiana Bruecknera da je oteo i ubio curicu. On je između 1995. i 2007. živio u Portugalu, a nakon toga je često mijenjao mjesto prebivališta. Povremeno se vraćao u Njemačku, a povremeno je boravio u Portugalu.

Navodno je prijateljima rekao kako zna što se dogodilo djevojčici. Istražuju ga i zbog nestanka još nekoliko djece. Christian Brueckner je trenutno u zatvoru gdje služi kaznu zbog napada i silovanja starije Amerikanke(72) u Portugalu, piše 24sata.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije