Njemački tužitelj šokirao svijet - u pismu tvrdi da ima dokaz da je Maddie mrtva

Radiosarajevo.ba
Njemački tužitelj šokirao svijet - u pismu tvrdi da ima dokaz da je Maddie mrtva
Foto: Agencije / Medeleine McCann

Njemački tužitelj Hans Christian Wolters pisao je roditeljima malene Madeleine McCann pismo u kojem navodi da ima konkretan dokaz da je djevojčica, oteta iz sobe u ljetovalištu u portugalu 2007. godine, mrtva

Kako navodi Sky News, tužitelj je u pismu koje je poslao Kate i Gerryju McCannu naveo da on nema nimalo sumnje da je djevojčica mrtva, ali odbija im reći zašto. 

Napisao je da bi, ukoliko bi otkrio dokaz, ugrozio istragu koja se vodi protiv osumnjičenog Nijemca Christiana Bruecknera.

Doznaje se da osumnjičeni Brueckner, koji je u zatvoru u blizini Hamburga zbog silovanja i upotrebe narkotika, još uvijek nije ispitan o djevojčici koja nestala iz porodičnog apartmana u kojem je bila na odmoru s porodicom.

Wolters je novinarima otkrio da je poslao pismo, a britanski mediji saznali su da tužitelj taj "ključni dokaz" nije podijelio ni sa Scotland Yardom, ali ni s portugalskom policijom, koji također istražuju slučaj. 

"Jasno nam je da istražujemo ubistvo. Imamo dokaz za to. Shvaćamo bol roditelja - i da im treba istina - ali bolje je za njih, ako budemo imali jasan i uspješak zaključak slučaja", kazao je tužitelj u intervjuu za britanske medije. 

Advokat roditelja Rogerio Alves u više je navrata izazvao tužitelja da saopći sve što zna, a njihov glasnogovornik Clarence Mitchell je dodao kako obitelj neće komentirati privatnu korespondenciju, te nije jasno da li su uopće primili ovo pismo. 

Podsjećamo, 3-godišnja Madeleine McCann je iz apartmana u portugalskom ljetovalištu Praia da Luz nestala 3. maja 2007. godine i od tada joj se gubi svaki trag. U vrijeme nestanka u apartmanu su se nalazili njeni brat i sestra, a roditelji su bili na večeri u obližnjem restoranu. Ono što je uslijedilo nakon vijesti da djevojčice nema moglo bi se opisati kao jedna od najopsežnijih i medijski najpraćenijih potraga za nestalim djetetom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije