Uplakani dječak s poteškoćama čija je fotografija obišla regiju može u školu

Radiosarajevo.ba
Uplakani dječak s poteškoćama čija je fotografija obišla regiju može u školu
Foto: Facebook / Hrvoje Kozmus

Uplakani dječak iz Slavonskog Broda čija je slika prvog dana škole jučer obišla zemlju dobit će ličnog asistenta, prenosi Index.

Fotografija dječaka s poteškoćama rasplakala je cijelu regiju

Hrvoje Kozmus, otac dječaka s poteškoćama u razvoju koji je krenuo u prvi razred osnovne škole Bogoslav Šulek u Slavonskom Brodu, na Facebooku je objavio fotografiju sina koji je sjedio sam ispred škole jer nije imao pomoćnika. 

Danas poslijepodne saopćenjem su se oglasili iz uprave Slavonskog Broda i rekli kako će dječak od sutra dobiti ličnog asistenta.

"Na inicijativu Grada Slavonskog Broda dječak prvog razreda Osnovne škole Bogoslav Šulek koji je pomoćnika u nastavi trebao dijeliti s još dvoje djece, od sutra dobiva svog osobnog asistenta.

Naime, potaknut informacijom ravnateljice OŠ 'Hugo Badalić' o izostanku s nastave dvije sestre kojima je za školsku godinu 2019/2020. dodijeljen pomoćnik u nastavi, a za koje su postojale opravdane indicije da su s obitelji odselile iz Hrvatske, Grad Slavonski Brod odmah je poduzeo sve kako bi utvrdio realno stanje, imajući u vidu slučaj dječaka koji je posljednja dva dana privukao pozornost javnosti.

Nakon što je od strane ravnateljice OŠ Hugo Badalić provjereno da je obitelj odselila iz Slavonskog Broda, nastojeći izaći u susret dječaku prvog razreda OŠ Bogoslav Šulek koji je pomoćnika u nastavi trebao dijeliti s još dvoje djece, Grad Slavonski Brod promptno je kontaktirao Ministarstvo znanosti i obrazovanja te ih obavijestio o novonastalim okolnostima uz molbu da se pomoćnik preusmjeri dječaku u Osnovnoj školi Bogoslav Šulek.

Zahvaljujući inicijativi Grada Slavonskog Broda te brzoj reakciji resornog Ministarstva koje je prepoznalo ovu priliku, dječaku je dodijeljen lični pomoćnik u nastavi koji će mu već od sutra pomagati u svakodnevnim školskim obvezama", stoji u saopćenju poslanom medijima.

Ostatak teksta možete pročitati na ovom linku.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije