Ovo je vozač BMW koji je luđački naletio na porodicu na naplatnim kućicama

Radiosarajevo.ba
Ovo je vozač BMW koji je luđački naletio na porodicu na naplatnim kućicama
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL / Saobraćajna nesreća u Hrvatskoj

Prošla su četiri dana od teške saobraćajne nesreće na naplatnim kućicama Sveta Helena u Hrvatskoj, u kojoj je teško povrijeđena tročlana porodica.

Nastavak priče o udesu u Hrvatskoj: Šta je s vozačem, a šta s povrijeđenom obitelji

Vozač BMW-a Ozren M. (35) koji je izazvao nesreću, naletivši na Škodu u punoj brzini i bez kočenja, danas je bio na ispitivanje u Općinsko državno odvjetništvo.

Uznemirujuće: Pogledajte snimak saobraćajne nesreće na naplatnim kućicama

Jutarnji list javlja da je iz policijskog kombija izašao “pokunjen i vidno zbunjen”.

Podsjetimo, jučer je PU zagrebačka službeno objavila, nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, da je Ozren upravljao vozilom pod utjecajem droga i lijekova.

“Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je osumnjičenik upravljajući osobnim automobilom pod utjecajem droga i lijekova i krećući se brzinom većom od dopuštene koja je na tom dijelu prometnim znakom ograničena na 50 km/h, na način da nije smanjivao brzinu kretanja i zaustavio vozilo ispred naplatne postaje autoceste, izazvao prometnu nesreću u kojoj su tri osobe, od kojih je jedno dijete, zadobile osobito teške tjelesne ozljede.”

Protiv O. M. je nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu podnesena kaznena prijava zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo te je današnjeg dana u 20 sati predan pritvorskom nadzorniku.

Ako mu se dokaže krivnja, Ozren bi mogao dobiti do osam godina zatvora, a još uvijek treba utvrditi je li u vrijeme nesreće razgovarao na mobitel.

Ozrenova porodica je teško povrijeđenoj tročlanoj porodici DobrenovDanielu (bivši teniski trener Petre Martić), njegovoj supruzi Ani i sedmogodišnjem sinu, uputila pismo žaljenja i iskrenih želja u njihov potpuni oporavak.

Dobrenovi inače stanuju u Australiji, bili su u Budimpešti, gdje su sletjeli, te se uputili za Zagreb gdje su se trebali susresti s prijateljima, a potom i otići na ljetovanje na Dugi otok.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije