Uznemirujuće: Pogledajte snimak saobraćajne nesreće na naplatnim kućicama

Radiosarajevo.ba
Uznemirujuće: Pogledajte snimak saobraćajne nesreće na naplatnim kućicama
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL / Saobraćajna nesreća u Hrvatskoj

Tri osobe povrijeđene su u saobraćajnoj nesreći u kojoj su u četvrtak rano poslijepodne na naplatnim kućicama Sveta Helena u smjeru Zagreba sudjelovala tri vozila.

Naime, zagrebačka policija je danas objavila kako je nesreću skrivio 35-godišnji vozač BMW-a koji je dolaskom do naplatnih kućica Sveta Helena, uslijed neprilagođene brzine, prednjim dijelom naletio na stražnji dio Škode mađarskih nacionalnih oznaka, kojom je upravljao 38-godišnjak, a kretao se ispred njega istom saobraćajnom trakom izlaznog puta 5 u smjeru juga.

Vozač Škode je u trenutku sudara usporavao svoje vozilo zbog zaustavljenog vozila ispred.

Kako navodi policija, od siline udara, Škoda je odbačena, te je prednjim dijelom zabijena na betonski zid i naplatnu stanicu broj 4, nakon čega se automobil okrenuo oko osi te u padu bočnim dijelom naletio na naplatnu stanicu broj 5.

Potom je prednjim dijelom vozila udario u stražnji dio Audija mađarskih nacionalnih oznaka, kojim je upravljao 32-godišnjak, a kretao se izlaznim trakom broja 5 naplatne stanice u smjeru juga te je u trenutku sudara bio zaustavljen zbog podizanja rampe i uzimanja kartice za naplatu putarine.

U saopćenju policije još se navodi da je uslijed naleta naplatna stanica odbačena na ulazni trak naplatnih kućica Sveta Helena te je metalnim dijelom udarila u lični automobil marke Ford poljskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 49-godišnjak.

U saobraćajnoj nesreći teško su povrijeđene tri osobe iz Škode: 38-godišnjoj putnici liječnička pomoć pružena je u Kliničkoj bolnici Dubrava, a 38-godišnjem vozaču i djetetu liječnička pomoć pružena je u KBC-u Zagreb.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije