Ispovijest svjedoka horora u Hrvatskoj: Otvorio sam zamrzivač na sekund i vidio tijelo

Radiosarajevo.ba
Ispovijest svjedoka horora u Hrvatskoj: Otvorio sam zamrzivač na sekund i vidio tijelo
Foto: emedjimurje.hr / Počelo suđenje

Bila je gola. Tijelo joj je bilo savijeno u koljenima, ruke su bile uz tijelo. Nikakvu povredu nisam vidio. Kosa je bila dobra. Bila je čak crvena u licu. Ali, ja sam na samo nekoliko minuta podigao poklopac zamrzivača i zaklopio ga. Nikad tako nešto nisam vidio, rekao je za "Jutarnji list" svjedok uviđaja u Palovecu, gdje je u prizemlju u subotu prepodne otkriveno tijelo Jasmine Dominić, 23-godišnjakinje čiji je nestanak prijavljen 15. augusta 2005. godine.

Jasminina sestra progovorila: Priznala da je počinila ubistvo u Međimurju?

Priča sve čudnija: Policija nakon pronalaska tijela u zamrzivaču

“Ma ne, ništa, ni krvi, nikakvi lomovi, ništa, cijela je bila unutra. Pričalo se da joj fale ruke i noge”, priča uzbuđeno mještanin Palovca i odvodi nas u svoj podrum i otvara svoju škrinju.

Njegov zamrzivač isti je kao i onaj u kući u kojoj je sa dvije maloljetne kćerke iz braka sa Ivicom Srnecom (51) imala Smiljana Srnec. U kući je još živjela njena vanbračna kćerka koja se nedavno udala.

“Bio sam unutra sat i po. Bilo je mnogo policije, sve su ispremiještali. Kad sam ja došao, zamrzivač je već bio izvučen u hodnik. Inače je bio pod stepenicama, nije se tamo moglo ni skroz otvoriti. Ali, ja sam podigao poklopac samo malo i brzo zatvorio”, priča svjedok uviđaja.

Ivica je samo ponavljao policajcima: "Ja ništa ne znam, nemojte me ništa pitati", priča svedok.

Smiljanu Dominić policija je već bila odvezla na ispitivanje. Iako se pojavila informacija da se Smiljana slomila i istražiteljima priznala kako je i kada ubila svoju sestru, ta vijest je u međuvremenu demantirana. Na ispitivanju u policiji završio je i njen suprug, ali on je brzo pušten.

“Nemamo komentar, ostavite nas na miru, obratite se policiji”, rekla je kćerka osumnjičene za ubistvo svoje sestre i brzo pobjegla u kuću.

Jedva je pustila pogrebnika koji je došao zbog organizacije Jasmininog pogreba.

Kako je "Jutarnji list" nezvanično saznao, policija je u međuvremenu stupila u vezu i s majkom ubijene, Katarinom Dominić, koja živi u Njemačkoj. Njen iskaz mogao bi da bude od važnosti policiji u daljnjem toku istrage. Svi se u Palovcu pitaju da li je majka znala za tijelo u zamrzivaču. U to neki u Palovcu sumnjaju.

“Smiljana nikad nije dala da se pomjeri taj zamrzivač. A da meni to neko ne da i uporno brani, pa ja bih je baš zato otvorio. Kako ti nikada nije bilo sumnjivo?”, pita se jedan mještanin Palovca.

“Kada sam vidio policiju i hitnu, rekao sam ženi: To je to!”, kaže mještanin Palovca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije