Priča sve čudnija: Policija nakon pronalaska tijela u zamrzivaču

Radiosarajevo.ba
Priča sve čudnija: Policija nakon pronalaska tijela u zamrzivaču
Foto: medjimurje.hr / Ilustracija

Policija je održala press-konferenciju na kojoj su objavili detalje istrage o tijelu Jasmine Dominić koja je nestala 2000. godine., a koje je nakon 19 godina pronađeno u zamrzivaču u porodičnoj kući u selu Palovec.

Na pitanje je li samo uhapšena sestra nestale Jasmine rekla da je u kontaktu s njom, glasnogovornik je na presici rekao da je više članova porodice govorilo da je u kontaktu s Jasminom.

"Prošlo je pet godina od nestanka do prijave, a sve vrijeme je bila priča da je u inozemstvu. Mi smo stalno u kontaktu s majkom", rekao je.

"Ja u svojoj praksi nisam imao takav slučaj. Imamo puno različitih istraživanja i ovakav slučaj nisam imao u praksi", dodao je.

Nije htio reći od koga je stigla dojava o tijelu. 

Nisu pregledali zamrzivač

"Policija je pregledala kuću 2005. godine. Bili smo više fokusirani na prostor izvan kuće, čak i na okolna mjesta, tada nismo imali indicija da se nešto moglo dogoditi unutar kuće. Mi smo od početka svaku informaciju o nestanku ispitivali. Nestanak je prijavila majka", rekla je Međimurska policija.

Također, kazali su i kako su ih i poligrafska testiranja odagnala od toga da vjeruju da se nešto dogodilo u kući. Nisu htjeli otkriti je li i sestra bila na poligrafskom testiranju.

"Svojim izjavama odvlačili su nas na drugu stranu", kažu u policiji.

Ne zna se je li tijelo bilo prebacivano, rekao je.

Nestanak Jasmine Dominić prijavljen je tek 2005. godine. Kad je nestala, Jasmina Dominić imala je samo 23 godine, a uoči nestanka je živjela u kući u kojoj je pronađena sa starijom sestrom Smiljanom, koja je privedena u subotu navečer zbog sumnje na ubojstvo. Jasminino tijelo pronađeno je u škrinji u hodniku u prizemlju kuće. 

Priča postaje sve čudnija

Na brojna pitanja i dalje nema odgovora.

Jedna od čudnijih stvari je činjenica da je Jasminin nestanak prijavljen 16. augusta 2005. godine, dok se u službenoj evidenciji nestalih osoba ističe kako je djevojka nestala u augustu 2000. godine. Informaciju da je Jasminin nestanak prijavljen 2005. godine potvrdila je i policija.

Postavlja se pitanje što se događalo u tih pet godina i kako je moguće da je u službenoj evidenciji nestanak zabilježen 2000. godine, dok je policija prijavu o nestanku primila 2005. godine.

Najveći misterij vjerovatno će uspjeti riješiti policija, a to je kako je moguće da je čak petero ljudi živjelo u kući u kojoj se nalazi škrinja s lešom djevojke. Iako su sestre u početku živjele same, Smiljana se udala i njen suprug se uselio u kuću.

Dobili su dvoje djece, a Smiljana je imala i kćer iz ranije veze. Škrinja nije bila skrivena u podrumu ili na nekom drugom mjestu. Naprotiv, kako je potvrdila policija, nalazila se u hodniku prizemlja kuće, ispod stepenica. Navodno je niko nije koristio, ali je stalno bila uključena u struju.

Mještani se pitaju i kako je moguće da policija leš nije otkrila još 2005. godine kada su primili prijavu o nestanku. Iz policije tvrde da su kuću detaljno pretražili.

O detaljima stanja u kojem je tijelo pronađeno policija nije htjela govoriti. Zatražena je obdukcija nakon koje bi trebalo biti poznato više detalja, prenosi Index.hr

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije