... / BIA potvrdila: Snimak ruskog špijuna i srbijanskog zvaničnika autentičan

20. 11. 2019. u 15:15:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

Bezbjednosno informativna agencija (BIA) Srbije potvrdila je autentičnost snimka na kome se nalazi ruski pripadnik vojno obavještajne službe Georgij Kleban, koji daje novac jednom zvaničniku Srbije.

Objavljen snimak kada ruski špijun daje kesu punu novca srbijanskom agentu?

Snimak koji navodno prikazuje da pripadnik Ruske obavještajne službe (GRU) daje mito srbijanskom agentu odnosno visokopozicioniranom službeniku je objavljen na You Tubeu. Ovogodišnji dobitnik Evropske nagrade za istraživačko novinarstvo Christo Grozev je tumačio ovaj snimak, piše portal Espreso . Kako je istakao ovaj novinar istraživačke platforme Bellingcat , snimak prikazuje ruskog izaslanika, kao pripadnika obavještajne službe, u Srbiji.

Snimak je 17. novembra objavljen na YouTubeu, njegova autentičnost potvrđena je za "Blic", a potvrdio ga je i ugledni istraživački novinar Hristo Grozev na svom Twitter nalogu.

Brnabić: Vučić je naredio istragu u vezi sa vrbovanjem srbijanskih agenata

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da se VBA bavi mogućom špijunskom aferom u kojoj ruski špijuni vrbuju srpske agente i da će kasnije imati više informacija o tome. "Razgovarala sam s predsednikom Vučićem, on je dao nalog Vojno-obaveštajnoj agenciji da slučaj ispita.

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je ranije danas za “Blic” da se VBA bavi mogućom špijunskom aferom u kojoj ruski špijuni vrbuju srbijanske agente i da će kasnije danas imati više informacija o tome.

Situacija u Srbiji je ozbiljna: Ministar odbrane Vulin hitno napustio sjednicu

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio da je u posljednjih 24 sata, uz načelnika VBA generala Đuru Jovanića, imao više razgovora sa predsjednikom Srbijem Aleksandrom Vučićem. "Vrhovni komandant prikuplja informacije i očekujem da u toku sutrašnjeg dana pozove i okupi sve šefove obaveštajnih i kontraobaveštajnih službi, kao i načelnika generalštaba VS", kazao je Vulin.

Ako ste propustili, pogledajte još jednom kako "ruski špijun" daje novac zvaničniku Srbije:

 

NEMA KOMENTARA