Beograd / Brnabić: Vučić je naredio istragu u vezi sa vrbovanjem srbijanskih agenata

20. 11. 2019. u 11:07:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da se VBA bavi mogućom špijunskom aferom u kojoj ruski špijuni vrbuju srpske agente i da će kasnije imati više informacija o tome.

"Razgovarala sam s predsednikom Vučićem, on je dao nalog Vojno-obaveštajnoj agenciji da slučaj ispita. Još nemamo sve podatke, ukoliko se ispostavi da je sve istina, onda će to biti ozbiljno pitanje i problem za nas", kaže Ana Brnabić.

Objavljen snimak kada ruski špijun daje kesu punu novca srbijanskom agentu?

Snimak koji navodno prikazuje da pripadnik Ruske obavještajne službe (GRU) daje mito srbijanskom agentu odnosno visokopozicioniranom službeniku je objavljen na You Tubeu. Ovogodišnji dobitnik Evropske nagrade za istraživačko novinarstvo Christo Grozev je tumačio ovaj snimak, piše portal Espreso . Kako je istakao ovaj novinar istraživačke platforme Bellingcat , snimak prikazuje ruskog izaslanika, kao pripadnika obavještajne službe, u Srbiji.


Ona kaže da očekuje sve informacije tokom dana.

"Predsednik je sazvao sastanak u svojstvu vrhovnog komandanta Vojske Srbije i obavesetiće nas o rezultatima istrage", zaključuje premijerka Brnabić za "Blic".

Spekulira se da je ruski diplomata i pripadnik vojne obavještajne službe Georgij Kleban akter šokantnog snimka, na kome se vidi kako daje novac jednom navodno visokopozicioniranom zvaničniku Srbije.

Informer.jpg - undefined

Foto: Informer: Informer.jpg

Međutim, kako pišu srbijanski mediji bliski Aleksandru Vučiću, zapadne službe pokrenule su aferu "Ruski špijun" da bi natjerale Srbiju da promijeni politiku prema NATO savezu.

NEMA KOMENTARA