U subotu postavljanje obilježja na mjestu stradanja Dženana Memića na Ilidži

Radiosarajevo.ba
U subotu postavljanje obilježja na mjestu stradanja Dženana Memića na Ilidži
Facebook grupa "Pravda za Dženan Memića" najavila je za subotu 17. februara u 13 sati postavljanje obilježja na mjestu gdje je stradao Dženan Memić u Velikoj aleji na Ilidži.

"Ovo je poruka da nećemo odustati, ovo je poruka bandi da ćemo ih do kraja/zatvora raskrinkati. Ovo je obilježje koje će svjedočiti borbi jedne čestite porodice i ogromnog broja njihovih prijatelja", stoji u poruci na ovoj Facebook grupi.

Kako su naveli, pozivaju svu rodbinu, prijatelje, čestiti narod koji srcem i dušom isčekuju pravdu za Dženana Memića, da prisustvu postavljanju obilježja.

Podsjećamo, Kanton Sarajevo, Grad Sarajevo i Općina Centar pokrenut će sve neophodne aktivnosti u cilju što skorijeg početka izgradnje spomenika za tragično stradale Denisa Mrnjavca, Editu Malkoč i Selmu Agić, ali i ostalim žrtvama nasilja u Sarajevu.

Kako je najavljeno, spomen obilježje trebalo bi biti izgrađeno u parku ispred Tehničke škole, nakon brojnih inicijativa da se na različitim lokacijama u gradu izgrade spomenici za Denisa Mrnjavca, te Editu i Selmu. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije