Poziv građana vijećnicima: Poslušajte naš glas, borimo se za Hastahanu

Radiosarajevo.ba
Poziv građana vijećnicima: Poslušajte naš glas, borimo se za Hastahanu
Foto: Hastahana park / Poziv građana općinskim vijećnicima

Građani koji ne podržavaju prijedlog projekta sarajevske općine Centar za prostor park 'Prof. dr. Nijaz Duraković', poznatiji kao Hastahana na Marijin-Dvoru, pozvali su lokalne vijećnike da ne podrže ovaj projekat.

Na vidljivim mjestima u Sarajevu su istaknuli poziv Općinskom vijeću koje će o predloženom projektu konačni sud donijeti na sjednici koja je zakazana za četvrtak, 25. juli.

"Pozivamo naše zastupnike i službenike u javnim institucijama da poslušaju glas svojih poslodavaca - građana! Pozivamo sugrađane i sugrađanke da se uključe u borbu za park Hastahana", poručili su građani.

Stanovnici ovog dijela glavnog grada Bosne i Hercegovine podijeljeni su  po ovom pitanju. Za jedne je neprihvatljiva bilo kakva građevinska intervencija insistirajući da Park bude očišćen i uređen. Drugima je prihvatljiv prijedlog općine Centar smatrajući da će se njime poboljšati kvalitet života.

U proteklom periodu je održano nekoliko javnih rasprava po ovom pitanju. Mnoge od njih su bile vrlo napete, a ponekad i na rubu incidenta. Tako je bilo i na posljednjoj koja je održana krajem maja ove godine. Nakon nje je bilo rečeno da će biti održana još jedna, ali to se nije desilo.

U međuvremenu su mnoge javne ličnosti dale podršku građanima koji ne žele realizaciju projekta Općine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije