U KS-u rade patronažne sestre bez ovlaštenja: Dužnost pokazati akreditaciju

Radiosarajevo.ba
U KS-u rade patronažne sestre bez ovlaštenja: Dužnost pokazati akreditaciju
Prilikom kućnih posjeta patronažne sestre dužne su imati akreditaciju koju izdaje Javna ustava Zavod za zdravstvenu zaštitu žena i materinstva Kantona Sarajevo, stoji u saopćenju press službe Kantona Sarajevo.

Javna ustanova Zavod za zdravstvenu zaštitu žena i materinstva Kantona Sarajevo moli porodilje da po dolasku patronažne sestre, najprije traže od njih akreditaciju koja je izdata u pomenutoj ustanovi.

Tužilaštvo KS zatražilo produženje pritvora za otmičarku bebe iz Hadžića

Ovakve djelovanje vrši se jer na području Kantona Sarajevo rade "patronažne sestre" koje nisu ovlaštene za obavljanje kućnih posjeta. Ovom prilikom, obavještavamo kako je potrebno da patronažne sestre ovog Zavoda prije dolaska kontaktiraju porodilju telefonom.

Podsjećamo na slučaj koji je početkom jula ove godine šokirao bosanskohercegovačku javnost, a riječ je o 28-godišnjakinjoj Merhunisi Dedić koja je otela bebu u Hadžićima. Cijeli slučaj dobio je policijski epilog kada su komšije upratile da je Merhunisa lažna patronažna sestra.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije