Nestanak bebe u Hadžićima: Novi detalji slučaja

A. S., F. Z.
Nestanak bebe u Hadžićima: Novi detalji slučaja
FOTO: Radiosarajevo.ba / Otmica bebe u Hadžićima
Nakon što je sarajevskoj policiji danas prijavljeno da je u Igmanskoj ulici u Hadžićima oteta novorođena beba, ekipa portala Radiosarajevo.ba otišla je na mjesto događaja.

Ispred zgrade su pronašli veliki broj prijatelja i komšija.

Tom prilikom komšija Sead Duran je za Radiosarajevo.ba kazao kako se sve dogodilo u jutarnjim satima.

Sead Duran - undefinedFOTO: Radiosarajevo.ba / Sead Duran

"Svastika Nađa je čuvala bebu kada se na vratima u bijelom mantilu pojavila 'patronažna sestra' s maskom na ustima. Uzela je dijete i dugo se zadržala u drugoj prostoriji, a zatim istrčala vani, gdje ju je čekao saučesnik u automobilu, nakon čega su pobjegli...Koliko znam, oni su jedna fina porodica", rekao je Duran.

Kako dalje saznajemo, Nađa Mehdi je trenutno u prostorijama MUP-a KS-a na saslušanju.

Drugi komšija koji je poznavao oca otete bebe je, još uvijek u šoku, prokomentirao:

"Znam da je momak živio s ocem u susjednoj zgradi, ali nisam znao da se oženio. Svi smo tužni", rekao je komšija Amir.

Kako saznajemo, komšije su upratile da je lažna patronažna sestra sjedila cijelo jutro u komšiluku, a kada je ušla u kuću rekla je da će previti bebu. Pri bijegu je kazala komšijama: "nosim masku, imam polipe... ne želim da pređe na bebu", a zatim sjela u Opela Astru i pobjegla.

Kako saznaje ekipa našeg portala, radi se u dječaku koji je danas trebao dobiti ime i biti upisan u matičnu knjigu rođenih.

Podsjetimo, sarajevskoj policiji danas je u popodnevnim satima prijavljeno da je u Igmanskoj ulici u Hadžićima oteta novorođena beba, nakon čega su iz PU Hadžići njihove patrole otišle kako bi provjerile istinitost navoda.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije