Nakon 27 godina Vječna vatra će ponovo gorjeti na Vracama

Radiosarajevo.ba
Nakon 27 godina Vječna vatra će ponovo gorjeti na Vracama
Foto: Twitter / Vječni plamen na Vracama

Nakon 27 godina Vječna vatra na spomen-parku Vrace će ponovo gorjeti.

Sutra će na Vracama biti održana centralna manifestacija proslave Dana pobjede nad fašizmom na Spomen parku Vraca, kada će nakon više od 20 godina ponovno biti upaljen vječni plamen, a nakon čega će delegacije Skupštine i Vlade Kantona Sarajevo položiti cvijeće i na taj način odati počast žrtvama fašizma.

Prisutnim će se obratiti nekadašnji predsjednik bivše Jugoslavije i penzionisani bosanskohercegovački političar Raif Dizdarević, a 150 članova hora i orkestra srednje Muzičke škole iz Sarajeva izvodit će himnu Bosne i Hercegovine, te Odu radosti.

Vrace oživljavaju: Kultna predstava "Ay, Carmela" na čarobnom prostoru

Planirano je da centralnoj manifestaciji prisustvovuju zvaničnici svih nivoa vlasti, te predstavnici diplomatskog kora, naveli su iz Vlade Kantona Sarajevo.

Ovim događajem bit će obilježena i prva faza obnove Spomen  parka Vraca koji je 2005.godine proglašen nacionalnim spomenikom BiH.

Radnici KJKP Rad jučer su izvršili generalno čišćenje i pranje Spomen-parka Vraca. Prikupljeno je 25.670 kg otpada i očišćeno ukupno 326.570 m2 površine, uključujući pristupne saobraćajnice Husinska i put za Trebević

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije