KJKP ViK potvrdio za Radiosarajevo.ba da su isključili vodu hotelu 'Terme'

N. Ka.
KJKP ViK potvrdio za Radiosarajevo.ba da su isključili vodu hotelu 'Terme'

Tragom informacije da je firmi 'Hoteli Ilidža' isključena voda jer su trošili daleko više vode nego su plaćali, iz Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća Vodovod i kanalizacija (KJKP ViK) potvrdili su za Radiosarajevo.ba da je došlo do isključena hotela "Terme".

Konaković: Ovo su primjeri stranačkih hobotnica i krađe

"Razlog isključenja je taj, što su nadležne službe našeg preduzeća ustanovile, da u hotelu 'Terme' pored snabdijevanja vodom iz centralnog vodovodnog sistema postoji i snabdijevanje vodom iz posebnog vodovoda a što je u suprotnosti sa Zakonskom regulativom", rečeno je za Radiosarajevo.ba iz Press službe KJKP Vodovod i kanalizacija.

Zbog tajkuna sa Ilidže radnici Rad-a imaju mizerne plate

Po članu 14. i 15. Uredbe o općim uslovima za snabdijevanje vodom za piće, obradu i odvođenje otpadnih i atmosferskih voda („Sl. Novine Kantona Sarajevo“,broj 22/16), obavezno je, da se objekti, za koje postoji mogućnost priključenja na javni vodovodni sistem, snabdijevaju vodom putem centralnog vodovodnog sistema, koji je u nadležnosti našeg preduzeća.

"Navedeni potrošač je blagovremeno obaviješten, da stavi van funkcije sve postojeće objekte, postrojenja, opremu i mrežu posebnog vodovoda i uradi potpuno priključenje svih unutrašnjih vodovodnih instalacija na javni vodovodni sistem. S obzirom da isti to nije uradio, izvršeno je isključenje iz javnog vodovodnog sistema", rečeno je iz KJKP Vodovod i kanalizacija.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije