Konaković: Ovo su primjeri stranačkih hobotnica i krađe

N. Ka.
Konaković: Ovo su primjeri stranačkih hobotnica i krađe

Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elmedin Konaković u razgovoru za Radiosarajevo.ba kazao je da kada su krenuli u posao znali su šta se dešava u segmentu komunalne privrede u KS.

„Gro aktivnosti se dešava kroz upravljačke strukture i bez vlade. Morate imati ljude spremne da se sistem uredi u skupštinama preduzeća i morate imati direktore koji na pravi način rade svoj posao, a to do sada u većini slučajeva nsimo imali, većina njih je prihavatala stranački koncept postavit ću te zaposlit ću te, a ti radi stvari koje ti stranka kaže. KJKP RAD je pokazao svu brutalnost ove zloupotrebe“, kazao je Konaković.

Konaković u Rad-u: Zbog tajkuna sa Ilidže radnici Rad-a imaju mizerne plate

Vodovod i kanalizacija je krajem prošle sedmice dobio novog direktora.

Konaković: Vodu su trošili 30 puta više nego što su plaćali

„On očigledno hrabar da krene u ono što njegovi predvoznici nisu smjeli. Jedan od simbola zloupotrebe javnih resursa je famozni čovjek Alija Budnjo, koji ima u svom vlasništvu preduzeća koji ne plaćaju ni dovoz smeća, vodu ni koncesiju, i sa tim milionima grade kule vile i neka nova postrojenja. Jutros je isključen sa mreže i sada je naredno pitanje što Terme koriste neku tehničku vodu bez ikakvih dozvola, sutra će Ministarstvo privrede preduzeti aktivnosti, koje se tiču nadzora nad eventualno onim što pretpostavljamo ili znamo da uzima vodu iz izvorišta iz zemlje bez dozvole države“, rekao je Konaković i dodao:

„Obračunat ćemo se i sa ovima i ostalim korisnicima na adekvatan način, akcija je počela i ide dalje, na meti su drugi hoteli, ugostitelji, htoelijeri koji imaju bazene a plaćaju male paušale. Sve ćemo prijaviiti nadležnim organima i pratiti te slučajeve i tužilaštvo i kako god to nekome smetalo vršit ćemo pritisak na tužilaštvo da radi svoj posao. Ovo su eklatantni primjeri krađe i stranačke hobotnice i mogu reči uživam u činjenici da se napokon na pravi način s tim borim“, zaključio je Konaković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije